VIDEO | Când arta întâlnește istoria naturală ies două expoziții de interes. ART Safari și „Antipa”, schimb de exponate

Publicat: 15/07/2022, 17:20

Eveniment unic în România. Două muzee au făcut schimb de exponate și găzduiesc expoziții temporare simultane. Cele două expoziţii, realizate de Art Safari şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” pot fi vizitate până pe 17 iulie, inclusiv.

Astfel, la Art Safari, pe lângă expozițiile permanente, pot fi văzute vedetele de la Muzeul Antipa, cum ar fi celebra girafă, un leopard, antilope, un cerb carpatin, un bou moscat, o vulpe polară, dar și alte piese din colecțiile nevăzute ale Muzeului de Istorie Naturală.

Vizita devine tot mai captivantă în timp ce turiștii se pot plimba printre animalele care vin tocmai de la Polul Nord, până la Polul Sud.

„Avem expoziția de artă, expozițiile permanente ale Art Safari, unde găsim artă de patrimoniu, artă contemporană, artă care vine chiar din Spania, respectiv Dali și Picasso, dar și minunatele exponate care vin de la Muzeul Antipa”, a declarat Ioana Ciocan, director general ART Safari.

Totodată, la Muzeul Antipa, Art Safari organizează o expoziţie temporară cu artă semnată de maestrul Theodor Aman, dar şi cu operele Irinei Dragomir, recunoscute pentru culoarea lor.

„O să fie extrem de interesant să vedem dinozauri, lângă lucrări din secolul al XVIII-lea, lucrate de Theodor Aman, dar și niște pelicani, alături de o lucrare contemporană semnată de Irina Dragomir. În felul acesta, oamenii se împrietenesc de artă, la Muzeul Antipa de arta vizuală și la Art Safari de arta științelor naturale”, a completat directorul general ART Safari.

Biletul pentru Art Safari oferă acces şi la Muzeul Antipa, iar acesta poate fi achiziționat online pe site-urile celor două muzee, dar și de la intrare.

Proiectul va continua în perioada următoare cu un alt schimb de exponate, între ART Safari și Muzeul Tehnic.