Când este posibil să circulăm pe Pasajul Doamna Ghica. Explicațiile primarului de la sectorul 2, despre cel mai important proiect de infrastructură | EXCLUSIV

Publicat: 17/06/2021, 10:59
Actualizat: 17/06/2021, 11:00

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a explicat, pentru Gândul, cum se vor realiza lucrările la cel mai important proiect de infrastructură care se află în desfășurare în acest moment în București. Edilul spune că pe Pasajul Domna Ghica se va circula anul viitor, cel mai probabil din vară.

Primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat, miercuri, că a semnat alături de Nicușor Dan contractul de asociere privind finalizarea Pasajului Doamna Ghica, proiect care a fost blocat luni de zile din lipsă de bani.

Edilul a mai anunțat că lucrările vor începe de luna viitoare și a precizat, în exclusivitate pentru Gândul, când ar putea fi terminat acest proiect și cât plătește primăria sectorului 2 pentru continuarea lucrărilor.

„Pentru aceste lucrări, sectorul 2 va plăti până la 30 de milioane de lei, în funcție de necesități.

Datoriile către compania Trustul Metropolitan au fost plătite, o parte, de Primăria Capitalei, de 20 de milioane de lei”, a declarat Radu Mihaiu pentru Gândul.

Edilul mai spune că în paralel cu șantierul de la pasaj se vor desfășura și alte lucrări.

Radu Mihaiu: „Se vor mai face și alte lucrări, cum este cea pentru caseta pluvială”

„Traficul de pe Doamna Ghica și de pe Colentina va fi rezolvat până în septembrie, ca și cum nu ar fi existat acest pod. Se vor mai face și alte lucrări, cum este cea pentru caseta pluvială, pentru că suntem într-o zonă inundabilă și este nevoie de această casetă de 5 mii de metri cubi, să ne asigurăm că nu se inundă zona în caz de ploi torențiale.

De asemenea, trebuie ajustat proiectul de rezistență, în așa fel încât să susțină o linie de tramvai, o line nouă, de la Delfinului și care să meargă pe Petricani”, explică edilul, pentru Gândul.

Radu Mihaiu mai spune că peste acest pasaj se va circula anul viitor.

„Peste acest pasaj se va trece anul viitor, teoretic în vară, dar nu aș vrea să speculez acum un termen, mai este de lucru”, conchide edilul de la sectorul 2.

Lucrările la Doamna Ghica au fost sistate din lipsă de bani

Pasajul de la Doamna Ghica a fost realizat de fosta administrație în proporție de 40% iar termenul de finalizare a proiectului era luna mai 2021.

Lucrarea este executată de Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, iar valoarea contractului de pentru aceste lucrări este de circa 110 milioane lei fără TVA. Lucările au fost sistate de la finalul anului trecut, din lipsă de fonduri.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase