Când se întoarce PRIMĂVARA în România. Anunțul făcut de meteorologi

Când se întoarce PRIMĂVARA în România. Anunțul făcut de meteorologi
Foto: Shutterstock
Publicat: 18/04/2024, 08:55
Actualizat: 18/04/2024, 09:12

Dacă în ultimele zile în România a fost vară în toată regula, cu temperaturi ce au trecut de 30 de grade, iată că iarna nu se dă bătută și s-a întors pe plaiurile mioritice. 

Furtuna Renata, care a adus un val de aer polar în Europa, a ajuns în România cu ploi, grindină și vijelii, iar în vestul ţării, temperaturile au scăzut de la o zi la alta cu 25 de grade. Mai mult, la munte și în vestul țării a nins ca în plină iarnă. După o zi cu ploi, zăpadă și vijelii, meteorologii nu vin cu vești bune. Vremea bună se lasă așteptată!

Joi, 18 aprilie, temperaturile vor fi în scădere față de ziua precedentă, mai puțin în sudul și sud-estul țării, unde se vor situa în jurul valorilor obișnuite. Cerul va fi acoperit de nori și, îndeosebi în prima parte a intervalului, se vor semnala ploi în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova și local în rest, iar în zona montană vor cădea precipitații mixte.

Se vor semnala ploi torențiale de scurtă durată, însoțite în unele zone de descărcări electrice, și se vor cumula local cantități de apă însemnate. Vântul își face simțită prezența, cu intensificări local și de scurtă durată, mai ales în cursul zilei.

Maximele termice vor fi cuprinse între 7 și 17 grade Celsius, iar minimele între 0 și 9 grade Celsius. De asemenea, spre finalul intervalului, în unele locuri se va semnala ceață, iar în regiunile intracarpatice vor fi condiții de brumă.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea continuă să se răcească. Cerul va fi acoperit de nori și vor fi condiții de ploaie slabă, în special în prima parte a intervalului. Vântul va sufla moderat, însă va avea unele intensificări de scurtă durată în cursul zilei.

Mercurul din termometre va indica până la 18 grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa între 6 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Potrivit meteorologilor, după temperaturile de vară, vremea se strică, ploile şi vijeliile puternice revin, iar la munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare, ba chiar va fi și chiar viscol pe creste.

Săptămâna 16 – 22 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22 – 29 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice, dar mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales ales în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 6 – 13 mai 2024

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor excedentare în jumătatea sud-estică a țării, dar mai ales în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu poți ști dacă o...