Adrian Marinescu, anunț important despre Covid-19. Când crede medicul de la „Matei Balş” că se va încheia pandemia în România

Adrian Marinescu, anunț important despre Covid-19. Când crede medicul de la „Matei Balş” că se va încheia pandemia în România
Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balș” din Capitală
Publicat: 10/02/2022, 21:51
Actualizat: 10/02/2022, 22:07

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, a anunţat joi, la Antena 3, când crede că se va încheia pandemia de COVID în România.

„Foarte probabil din martie-aprilie, dar la noi a existat un decalaj, în momentul în care am început valul al cincilea. În momentul în care Europa erau multe cazuri, la noi încă era perioadă de linişte şi cumva, aceste lucruri ar trebuie să se vadă şi la ieşirea din situaţia complicată”, a afirmat medicul, la Antena 3.

Totuși, medicul avertizează că trebuie să respectăm în continuare măsurile de prevenire și chiar dacă scăpăm de pandemie, tot vor mai exista îmbolnăviri.

„Putem spune că acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID. Cel mai probabil, dar facem diferenţa între încheierea pandemiei şi faptul că vor mai fi nişte cazuri izolate de SARS-COv-2. E o diferenţă. Cred că într-adevăr, din martie, lucrurile vor fi echilibrate şi mult mai important, e nu că renunţăm la restricţii în prima săptămână din martie, mult mai important este că, eu cred că această situaţie va rămâne echilibrată şi în continuare”, a precizat Adrian Marinescu”.

„Că discutăm de măsuri de relaxare este una, dar că închiderea pandemiei pleacă nu de la criterii epidemiologice, ci de la renunţarea la restricţii, cred că nu are nicio legătură cu realitatea, pentru că, dacă renunţi la restricţii, nu înseamnă că impactul pe care l-ar mai avea pandemia dispare. Până la urmă sunt cu totul alte criterii”, a mai declarat medicul de la „Matei Balş”.

El speră ca după jumătatea lui februarie şi de la începutul lui martie să se vadă și în plan real o domolire a numărului de îmbolnăviri și atunci măsurile de relaxare sunt logice.

„Dacă nu vom mai avea probleme după primăvară, după vară, dacă nu vom mai vorbi de un alt val care să fie cu impact important, este cred că ceea ce toţi aşteptăm: ieşirea din pandemie în mod real”, este concluzia optimistă a medicului Adrian Marinescu.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase