Când va sosi în România prima tranșă de vaccinuri Johnson&Johnson. Andrei Baciu: Dozele vor fi trimise la medicii de familie și în centrele mobile

Când va sosi în România prima tranșă de vaccinuri Johnson&Johnson. Andrei Baciu: Dozele vor fi trimise la medicii de familie și în centrele mobile
Andrei Baciu: Beneficiem de certificat verde și fără doza a treia de vaccin
Publicat: 10/04/2021, 11:40

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat, vineri, că primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, însumând 60.000 de doze, va ajunge în țara noastră săptămâna viitoare, în 15 APRILIE, cu câteva zile mai devreme decât se preconizase.

„O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu.

Baciu a spus că acest vaccin are avantajul administrării într-o SINGURĂ DOZĂ și nu necesită condiții speciale de depozitare, deci va putea fi direcționat către cabinetele medicilor de familie, dar și către centrele mobile de tip container, care vor fi deplasate mai ales în zonele rurale.

Secretarul de stat a ținut să precizeze că nu este dovedită nicio asociere între vaccinarea cu Johnson&Johnson și cazuri de evenimente tromboembolice, la cei vaccinați și că este favorabilă „balanța de beneficii-riscuri”, pentru serul J&J.

În aprilie, vor ajunge în România 163.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, a mai anunțat Baciu.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19. Peste 54.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă în România, astfel că peste 54.000 de români au fost imunizați în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților.

Motivele pentru care unii angajaţi nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19 (SONDAJ)

Un sondaj realizat de BestJobs scoate la ivează motivele pentru care unii angajaţi români nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

VIDEO. Vaccinarea la țară, o misiune imposibilă: „Am sănătate în mine și nu mă vaccinez. Dacă nu am murit acum, să mor din vaccin?” (REPORTAJ)

Vaccinarea populației de la țară rămâne o misiune greu de îndeplinit. Pe ulițele pline cu praf ori noroi, în funcție de anotimp, acolo unde medicul de familie nu ajunge aproape niciodată, sătenii își duc bolile pe picioare. Unii s-ar vaccina împotriva COVID-19, dar nu prea au unde, alții, sunt sceptici și cred că vaccinul le-ar produce efecte adverse care i-ar băga ulterior în spitale.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase