Cannes 2022 | Alexandru Belc, premiul ”Un Certain Regard” pentru cel mai bun regizor: ”A fost o experiență unică, peste 1.000 de spectatori au aplaudat minute în șir”

Cannes 2022 | Alexandru Belc, premiul ”Un Certain Regard” pentru cel mai bun regizor: ”A fost o experiență unică, peste 1.000 de spectatori au aplaudat minute în șir”
Alexandru Belc, premiul ”Un Certain Regard” pentru cel mai bun regizor | Foto - festival-cannes.com
Publicat: 28/05/2022, 10:17
Actualizat: 28/05/2022, 16:45

După ce ”Metronom”, filmul regizorului și scenografului Alexandru Belc, a avut premiera mondială pe data de 24 mai, bucurându-se de aprecieri unanime în plan internațional, Festivalul de Film Cannes 2022 confirmă calitatea indiscutabilă a producției, dar și talentul celui care a regizat acest film.

Alexandru Belc a mărturisit că filmul ”Metronom” nu ar fi devenit realitate fără implicarea celor care, de la bun început, s-au alăturat unui astfel de proiect.

Regizorul a mai spus că premiul ”Un Certain Regard” aparține, de altfel, întregii echipe cu care a colaborat la realizarea filmului ”Metronom”.

”Mulțumesc festivalului pentru premiul pe care îl împart cu toată echipa. Acest film n-ar fi fost posibil fără implicarea tuturor celor care au crezut de la bun început în acest proiect: Cătălin Mitulescu, Martine Vidalenc, actorii: Mara Bugarin, Mara Vicol, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Andreea Bibiri, trupa de actori minunați din rolurile secundare”, a declarat regizorul și scenograful Alexandru Belc.

”Am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă”

Festivalul de Film de la Cannes bifează, anul acesta, cea de 75-a ediție, iar Alexandru Belc s-a declarat onorat după primirea premiului și nu și-a ascuns emoția, menționând că a fost vorba despre o ”experiență unică” în timpul căreia spectatorii prezenți în sală – peste 1.000 – au aplaudat ”minute în șir.

”Sunt onorat că Metronom a fost selectat în secțiunea Un Certain Regard, că am putut trăi emoția vizionarii filmului alături de o parte din echipă, într-o sală cu peste o mie de spectatori care au aplaudat minute în șir. A fost o experiență unică pe care doar un festival de talia Cannes-ului o poate oferi”, a mai spus Alexandru Belc, citat de Mediafax.

Premiul ”Un Certain Regard” a fost acceptat de Tudor Vladimir Panduru, directorul de imagine al filmului ”Metronom”, iar producția va avea premiera națională la TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, pe data de 23 iunie, în Piața Unirii Open Air.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult