Care este starea celor 24 de turiști greci, printre care și 2 copii, răniți în accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii. Unul dintre pasagerii din autocarul peste care s-a prăbușit limitatorul de înălțime a murit la spital

Care este starea celor 24 de turiști greci, printre care și 2 copii, răniți în accidentul de la intrarea în Pasajul Unirii. Unul dintre pasagerii din autocarul peste care s-a prăbușit limitatorul de înălțime a murit la spital
Publicat: 23/12/2022, 16:45
Actualizat: 23/12/2022, 18:02

Peste 20 de turiști dintre cei 47 de pasageri greci din autocarul care a intrat în limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii din București, precum și șoferul mașinii au fost internați în marile spitale ale Capitalei și sunt sub investigații. Unul dintre pacienții duși în stare gravă la Spitalul de Urgență Floreasca, care a intrat în stop cardio-respirator, nu a mai putut fi salvat, iar un alt pacient este în stare foarte gravă, celelalte victime având răni care nu le pun viața în pericol.

Potrivit ultimelor informații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în autocarul peste care s-a prăbușit limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii se aflau 48 de persoane. Dintre acestea, 22 de adulți, inclusiv șoferul, și doi copii au fost transportați la spitale: 4 la Spital de Urgență Floreasca, 10 la Spitalul Universitar de Urgență București, 8 la Spitalul ”Bagdasar-Arseni” și 2 la Spital Militar Central.

Toți cei 10 răniți ajunși la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) în urma accidentului de la intrarea în Pasajul Unirii sunt conștienți și cooperanți, au spus surse medicale, pentru Gândul.

După investigațiile preliminare, medicii au decis ca, dintre cei 10 răniți – cinci bărbați și cinci femei -, trei să fie internați, doi pe secția Neurochirurgie și unul la Chirurgie Toracică. Medicii continuă însă investigațiile, pentru a vedea dacă este necesară spitalizarea și pentru alți răniți.

La Spitalul de Urgență Floreasca au ajuns patru victime ale tragediei din centrul Capitalei, dintre care doua femei și doi bărbați. Unul dintre aceștia este turistul grec decedat.

”Patru victime au ajuns la noi, două conștiente, două în stare foarte gravă. Dintre cele în stare foarte gravă, un pacient a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, a declarat, pentru Gândul, dr. Mihaela Rodica Ciolacu.

La Spitalul de Urgență „Bagdasar-Arseni”, potrivit declarațiilor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au ajuns șase pacienți adulți și doi copii.

„Deocamdată nu am informații despre starea pacienților, sunt în investigații”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Bagdasar-Arseni”, dr. Florian Bica.

Alte două victime ale accidentului de la Pasajul Unirii au ajuns la Spitalul Militar Central. Potrivit purtătorului de cuvânt al unității sanitare, cei doi pacienți sunt în stare stabilă.

Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu mașinile Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alți 22 de turiști greci din autocar, care nu au acuzat probleme medicale, au fost transportați la Hotel Parliament, a precizat ISU București-Ilfov.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală