Cât a plătit AUR pentru a închiria Trenul Unirii care va ajunge de 1 Decembrie la Alba Iulia. George Simion: „Voi prinde trenul undeva pe traseu”

Cât a plătit AUR pentru a închiria Trenul Unirii care va ajunge de 1 Decembrie la Alba Iulia. George Simion: „Voi prinde trenul undeva pe traseu”
George Simion / Sursa FOTO: partidulaur.ro
Publicat: 29/11/2023, 23:25
Actualizat: 30/11/2023, 01:37

Partidul AUR, condus de George Simion, inundă rețelele de socializare cu un îndemn pentru susținătorii săi, pe care-i invită să meargă de 1 Decembrie la Alba Iulia cu Trenul Unirii.

Garnitura a fost închiriată de partid de la CFR Călători, operatorul feroviar de stat condus de Traian Preoteasa, susținut de PNL. Responsabilii CFR Călători omit să spună cât a plătit partidul lui Simion pentru închirierea trenului și, în general, să dea orice fel de detalii.

Astfel, suma plătită către CFR Călători de partidul AUR pentru închirierea Trenului Unirii este de 169.991,50 lei, a precizat pentru Club Feroviar, miercuri seara, George Simion. Suma este echivalentă cu 34.154 de euro, deci mult mai mult decât valoarea percepută în alte cazuri.

”În acest an vă invit și pe voi, români patrioți, să mergem împreună la Alba Iulia cu Trenul Unirii de la București și să strigăm într-un glas ”. Acesta este îndemnul postat de George Simion pe Facebook, ilustrat cu un tren personalizat cu culorile drapelului național.

Simion a confirmat că garnitura este închiriată de la operatorul feroviar de stat.

”Acum vreo două luni am început discuțiile cu cei de la CFR Călători, pentru a închiria trenul. Mi-au cerut chiar mult”, a spus liderul AUR.

Întrebat și dacă el personal va călători cu Trenul Unirii de la București la Alba Iulia, împreună cu susținătorii săi, liderul AUR a spus că ”o să fie la Râmnicu Vâlcea, dar voi merge cu mașina și voi prinde trenul undeva pe traseu. Probabil că la Blaj mă voi urca”.

Tariful pentru o călătorie dus-întors București-Alba Iulia cu Trenul Unirii este de 100 de lei de persoană, iar pentru copii și pensionari – doar 50 de lei. Banii se pot plăti online pe site-ul partidului AUR, prin aplicația AUR sau cash la organizația de sector a partidului, pentru cei care nu se pricep la plățile prin internet.

Potrivit sursei citate, trenul va fi compus din locomotivă și cinci vagoane cu câte 84 de locuri fiecare, descriere care corespunde vagoanelor seria 21-87 din parcul activ al SNTFC CFR Călători. Trenul va pleca în noaptea de joi spre vineri din Gara de Nord din București, la ora 00,00 și este programat să sosească la Alba Iulia la ora 8,00 a zilei de vineri, 1 Decembrie. La întoarcere, trenul va pleca din stația Alba Iulia la ora 18,00 și va ajunge la București undeva în jurul orei 1,30-2,00 dimineața.

Durata călătoriei este una bună pentru rețeaua feroviară din România. Spre comparație, trenul IR 1835 al CFR Călători străbate distanța respectivă în 10 ore și 19 minute. Un timp de parcurs mai bun decât al trenului special îl scoate doar IC 531, care ajunge la destinație în 7 ore și 9 minute.

Și prețul biletului, de 100 de lei dus-întors, este unul bun, ținând cont de faptul că un bilet doar dus București-Alba Iulia costă 109 lei la Interregio și 125 de lei la InterCity. Făcând calculul la numărul de 420 de locuri din cele cinci vagoane închiriate de AUR, rezultă că încasările partidului lui George Simion ar putea fi de 42.000 de lei, adică aproape 8.500 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Nu e o eroare! Câți lei costă 3 zambile în Kaufland București, acum, de 1...
FOTO. Patroana din România care e hărțuită din cauza imaginilor incendiare pe care le postează!
„Feroce și fără milă”: Un bărbat și-a ucis fosta iubită și pe noul ei partener,...
Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgil Stroescu: Dacă facem restricție la grăsime, creierul...
"Nu se mai poate repara nimic". Cazul românului rămas fără penis din cauza unei erori...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Au renunţat la agitaţia din Capitală şi s-au mutat la ţară! Cum arată casele vedetelor...
2024: Este legal să dai flash-uri în trafic? Ce reprezintă aceste semnale vizuale
Totul a fost filmat! Ce s-a întâmplat, de fapt, la priveghiul lui Mile Povan! Imaginile...
Ce pedeapsă a primit românca din Spania care și-a vândut fetița de 12 în schimbul...
Situaţia din Transnistria, comparată cu cea din Crimeea. Germania „miroase” tactica Rusiei de „destabilizare” a...
Cum a reușit un livrator Glovo să stârnească o avalanșă de emoții în rândul românilor?...
INCREDIBIL ce se ascundea lângă o stea! „Niciodată nu mi-am imaginat că...
Simona Halep a luat decizia înainte de verdictul TAS! Este oficial
Greșeala pe care o facem atunci când ne rugăm. Sfaturile unui preot de la Muntele...
Zi mare pentru Anamaria Prodan și Ronald Gavril! Întrega familie a boxerului le-a fost alături...
BANCUL ZILEI. Un curios îl întreabă pe BULĂ pescarul: Te-ai ales cu ceva de când...
Segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale pierde aer în continuu