VIDEO | Cât de bolnav este Vladimir Putin (DOCUMENTAR)

Publicat: 06/04/2022, 21:30

După invazia Ucrainei, Vladmir Putin a intrat și mai mult în atenția omenirii. S-a discutat despre el ca lider, dar au fost dezvăluite și multe aspecte din viața lui personală. Se spune că liderul de la Kremlin ar suferi de boala Parkinson, ar avea tulburări cerebrale cauzate de demență sau că ar avea cancer.

Evgeni Selivanov, chirurg la Spitalul Clinic Central din Moscova, l-a acompaniat pe președintele rus în nu mai puțin de 35 de călătorii în stațiunea sa preferată Soci, de la Marea Neagră și a petrecut nu mai puțin de 166 de zile alături de el, potrivit Proekt Media.

Astfel, s-a dat curs mai multor teorii. Publicația care a descoperit acest aspect este interzisă în Rusia, însă funcționează în străinătate. Ea susține teoria conform căreia Vladimir Putin a declarat război, deoarece suferă de o boală gravă.

Există suspiciuni că președintele rus ar fi sub un tratament bazat pe steroizi, acesta fiind și cauza pentru care i s-au umflat fața și gâtul. Publicația susține că liderul de la Kremlin și-a arătat public interesul pentru cancerul tiroidian.

În plus, s-ar fi întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală pentru Endocrinologie, Ivan Dedov, care este și șeful Mariei, fiica cea mare a lui Putin.

Dedov i-ar fi explicat că acest tip de cancer are o prevalenţă mare şi i-ar fi vorbit despre un medicament pe bază de hormoni sintetici ce combate metastazele după intervenţia chirurgicală de îndepărtare a nodulilor.

Într-un raport Proekt Media sunt explicate întâmplările care au întărit și mai mult speculațiile.

„Într-adevăr, se vorbește în cercurile medicale despre problemele de sănătate ale președintelui. În special aceste conversații s-au intensificat la începutul toamnei anului trecut, când Putin s-a comportat deosebit de ciudat. După o lungă ședere în izolare din cauza pandemiei de Covid-19, șeful statului a început în sfârșit să iasă, să cunoască oameni. Imediat după, Putin a anunțat că trebuie să intre în izolare, pentru că în jur erau prea mulți oameni bolnavi de coronavirus. Veștile au venit ca o surpriză chiar și pentru anturajul președintelui. Secretarul său de presă a fost la început confuz și a infirmat totul. Cu toate acestea, a doua zi, Putin a intrat în izolare, a participat la alegerile pentru Duma din biroul său și nu a apărut în public toată luna. Nu se știe dacă președintele a suferit un fel de manipulare medicală, însă ulterior a început să comunice cu oameni la o distanță foarte mare – stând pe părțile opuse ale meselor uriașe”, se arată în raport.

Vladimir Putin s-a izolat toată luna septembrie, pe motiv că sunt prea mulți oameni în jurul său bolnavi de coronavirus.

„Dacă în acea perioadă preşedintele a fost supus vreunei manevre medicale este un fapt necunoscut, însă după aceea a început să comunice cu oamenii de la distanţe mari – de la capătul unor mese uriaşe”, a scris publicaţia Proekt Media.

Apoi, după lunga perioadă de izolare, a apărut în peisajul prezidențial o masă imensă la care au fost așezați președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz sau chiar ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.

Motivul distanțării excesive ar fi acela de a nu lua coronavirus. Și asta pentru că ar fi avut și alte boli, care ar crește riscul de deces în cazul în care s-ar infecta.

Liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, a negat informațiile apărute în presă potrivit cărora Vladimir Putin ar fi bolnav. Într-un interviu acordat postului de televiziune japonez TBS, Lukașenko a caracterizat drept „ficțiune” aceste detalii.

„Vestul și voi ar trebui să vă scoateți din cap această prostie, această ficțiune. (…) Putin este absolut în formă, este într-o formă mai bună ca niciodată. Este o persoană complet sănătoasă la cap, sănătoasă din punct de vedere fizic – este un atlet. Putin va răci la înmormântarea noastră, a tuturor”, a glumit preşedintele Belarusului.

Chiar dacă este în permanență înconjurat de medici, Vladimir Putin și-ar fi arătat interesul și pentru medicina alternativă. În presă se vorbește despre băile în esență din coarne de cerb pe care liderul de la Kremlin le-ar face.

Primăvara, coarnele cerbilor din Munții Altai cresc cu rapiditate, câțiva centimetri… zilnic. Este momentul în care osatura nu este încă dezvoltată, coarnele fiind moi și pline de sânge. Astfel, se extrage esența care se consideră că ar avea efecte terapeutice. O întreagă industire a fost dezvoltată pentru producerea acestui extract, scrie The Project.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului