Cât de rentabile sunt investițiile în titluri de stat Tezaur. Am făcut calculul profitului anual dacă investești 1.000 lei

Cât de rentabile sunt investițiile în titluri de stat Tezaur. Am făcut calculul profitului anual dacă investești 1.000 lei
Sursa: Ministerul Finanțelor
Publicat: 28/06/2023, 09:49
Actualizat: 28/06/2023, 09:54

Românii care reușesc să economisească o sumă în fiecare lună pot investi acei bani pentru a obține un câștig pe termen lung. Investițiile în titluri de stat Tezaur ar putea fi o oportunitate pentru cei care refuză să-și țină banii „la saltea”. Care sunt avantajele și ce profit poți scoate după un an în care ai investit suma de 1.000 de lei.

În prezent, oamenii pot investi în titluri de stat Tezaur, iar experții susțin că aceasta poate fi o opțiune bună pentru investiții. În plus, câștigurile obținute din investițiile în titluri de stat nu sunt impozabile, astfel că acei bani rămân în buzunarul investitorului.

Noile titluri de stat Tezaur pot fi achiziționate atât online, cât și în mod fizic, de la Unitățile Trezoreriei Statului.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 21 iunie – 14 iulie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban și 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți deoarece există mai multe condiții ce trebuie respectate pentru a achiziționa titluri de stat Tezaur.

Cum poți cumpăra titluri de stat Tezaur online?

Una dintre condiții este că persoanele care doresc să cumpere titluri de stat Tezaur online trebuie să fie înregistrate în SPV (Spațiul Privat Virtual).

De asemenea, cei interesați de achiziționarea de titluri de stat Tezaur online trebuie să-și deschidă un cont de subscriere la o unitate a Trezoreriei Statului.

Ulterior, investitorul trebuie să cumpere titlurile de stat Tezaur prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilită în prospectul de emisiune, și să transfere suma din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar deschis pe numele acestuia sau către un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altă unitate a Trezoreriei Statului.

Ce profit scoți dacă achiziționezi titluri de stat Tezaur

Titlurile de stat Tezaur emise în această perioadă au o valoare nominală de un leu, o maturitate de 1 sau 3 ani și o dobândă anuală cuprinsă între 6,5% și 7,3%.

Dobânda anuală se plătește la termenul specificat în prospectul de emisiune, iar titlurile de stat Tezaur pot fi transferate și pot fi răscumpărate în avans.

Astfel, dacă investiți 1.000 de lei în titluri de stat Tezaur, după un an aveți posibilitatea de a obține un profit de aproximativ 65-73 de lei, în funcție de dobânda stabilită.

O altă alternativă la investiția în titluri de stat Tezaur o reprezintă depozitele bancare.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, potrivit mfinante.gov.ro.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari