Cât de rentabile sunt investițiile în titluri de stat Tezaur. Am făcut calculul profitului anual dacă investești 1.000 lei

Cât de rentabile sunt investițiile în titluri de stat Tezaur. Am făcut calculul profitului anual dacă investești 1.000 lei
Sursa: Ministerul Finanțelor
Publicat: 28/06/2023, 09:49
Actualizat: 28/06/2023, 09:54

Românii care reușesc să economisească o sumă în fiecare lună pot investi acei bani pentru a obține un câștig pe termen lung. Investițiile în titluri de stat Tezaur ar putea fi o oportunitate pentru cei care refuză să-și țină banii „la saltea”. Care sunt avantajele și ce profit poți scoate după un an în care ai investit suma de 1.000 de lei.

În prezent, oamenii pot investi în titluri de stat Tezaur, iar experții susțin că aceasta poate fi o opțiune bună pentru investiții. În plus, câștigurile obținute din investițiile în titluri de stat nu sunt impozabile, astfel că acei bani rămân în buzunarul investitorului.

Noile titluri de stat Tezaur pot fi achiziționate atât online, cât și în mod fizic, de la Unitățile Trezoreriei Statului.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 21 iunie – 13 iulie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • Între 21 iunie – 14 iulie 2023 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 21 iunie – 13 iulie 2023 în mediul urban și 21 iunie – 12 iulie 2023 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți deoarece există mai multe condiții ce trebuie respectate pentru a achiziționa titluri de stat Tezaur.

Cum poți cumpăra titluri de stat Tezaur online?

Una dintre condiții este că persoanele care doresc să cumpere titluri de stat Tezaur online trebuie să fie înregistrate în SPV (Spațiul Privat Virtual).

De asemenea, cei interesați de achiziționarea de titluri de stat Tezaur online trebuie să-și deschidă un cont de subscriere la o unitate a Trezoreriei Statului.

Ulterior, investitorul trebuie să cumpere titlurile de stat Tezaur prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilită în prospectul de emisiune, și să transfere suma din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar deschis pe numele acestuia sau către un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altă unitate a Trezoreriei Statului.

Ce profit scoți dacă achiziționezi titluri de stat Tezaur

Titlurile de stat Tezaur emise în această perioadă au o valoare nominală de un leu, o maturitate de 1 sau 3 ani și o dobândă anuală cuprinsă între 6,5% și 7,3%.

Dobânda anuală se plătește la termenul specificat în prospectul de emisiune, iar titlurile de stat Tezaur pot fi transferate și pot fi răscumpărate în avans.

Astfel, dacă investiți 1.000 de lei în titluri de stat Tezaur, după un an aveți posibilitatea de a obține un profit de aproximativ 65-73 de lei, în funcție de dobânda stabilită.

O altă alternativă la investiția în titluri de stat Tezaur o reprezintă depozitele bancare.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, potrivit mfinante.gov.ro.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alertă pe litoralul Mării Negre. Specialiștii care au cercetat zona au aflat ce e "substanța...
A cerut-o de soție după prima noapte petrecută împreună! ”M-am dus la toaletă, m-am dezbrăcat...
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
Alex a murit pe loc, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită...
Unde pot găsi pensionarii plicul cu decizia de recalculare a pensiei, dacă nu sunt acasă...
Kate Middleton, detaliu dureros la ziua Regelui Charles. Ce s-a întâmplat când a coborât din...
Fără INHIBIȚII la plajă! Are 78 de ani și a arătat tot într-un costum de...
Un proiect uriaş de pe litoral trebuie demolat. Investitorul l-a deschis pentru turişti, în loc...
Ei sunt clujeni găsiți morți în curtea casei. Asta le-a adus sfârșitul
Cine sunt victimele din Cluj care au murit electrocutate în piscina gonflabilă. Au intrat să...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Uleiul se verifică la CALD sau la RECE? Cum se face completarea?
Kim Jong Un promite sprijin total pentru Rusia
Marele ORAȘ PIERDUT, regăsit după MII de ani! Reacția arheologilor
Ungurii sunt la ani lumină de România. Ungaria ne dă lecții. Trebuie să luăm notițe
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
David Popovici, medalie de aur la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad, proba de...
„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A...
Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”
Andreea Bălan și George Burcea îngroapă securea războiului! Motivul real pentru care artista a renunțat...
BANCUL ZILEI. Mare concurs de full contact. În finală, Bulă şi un chinez, se bat,...
Au fost găsite microplastice în organele sexuale ale bărbaților
×