Cătălin Cherecheș cere a doua oară mutarea procesului de la instanța din Cluj, cu câteva zile înainte de pronunțare. Motivele primarului din Baia Mare

Cătălin Cherecheș cere a doua oară mutarea procesului de la instanța din Cluj, cu câteva zile înainte de pronunțare. Motivele primarului din Baia Mare
Cătălin Cherecheș, soția și soacra / Colaj foto

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat pentru luare de mită, cere strămutarea dosarului la o altă instanță egală în grad, arată documentele apărării, consultate de Gândul. Este a doua tentativă, după cea din septembrie de la Înalta Curte de Casație și Justiție, a edilului-șef din Maramureș de a muta procesul de la Curtea de Apel Cluj, unde din completul format pentru a da o soluție în dosarul său face parte și judecătoarea a cărei mamă ar fi negociat cu soacra lui Cherecheș, a colaborat la flagrant și a fost martor și denunțător în cazul dosarului de corupție.

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, încearcă a doua oară să schimbe completul de judecată de la Cluj, după ce soacra acestuia „a picat” în flagrantul realizat de Direcția Națională Anticorupție și este acuzată de cumpărare de influență și dare de mită.

Totul se întâmplă cu doar câteva zile înainte de termenul stabilit pentru pronunțarea, din 24 noiembrie, în dosarul aflat în apel al primarului care a primit o condamnare la fond 5 ani cu executare, aceasta urmând să fie decisă inclusiv de judecătoarea care a denunțat fapta soacrei lui Cherecheș, conform datelor din dosar.

Apărarea vrea să mute instanța și pentru că judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan a rămas în complet după ce, în 9 noiembrie, colegii acesteia i-au respins cererea de abținere.

Cătălin Cherecheș a încercat mutarea dosarului și printr-o acțiune înregistrată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în 26 septembrie, acțiune respinsă, cu majoritate, ca nefondată, de judecătorii supremi.

„O prăjiturică, o cafea?”

Claudia Gliga, soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost interceptată în mai multe rânduri de anchetatori în timp ce discută cu mama judecătoarei Georgiana Rodica Farcaş Hîngan de la Curtea de Apel Cluj..

Potrivit documentelor depuse în instanţă, pe 5 noiembrie, la DNA – Serviciul teritorial Cluj a fost înregistrat un denunţ făcut de Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, judecătoare la Curtea de Apel Cluj, şi mama acesteia, Rodica Farcaş Hîngan, cu privire la faptul că, la sfârşitul lunii octombrie 2023, o persoană cu numele Claudia, care s-a recomandat ca fiind soacra primarului din Baia Mare, Cherecheş Cătălin, a promis să cumpere cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro afacerea deţinută de Rodica Farcaş Hîngan, pentru ca fiica acesteia să de o soluţie „mai blândă” în dosarul în care primarul are o condamnare în primă instanţă de 5 ani închisoare pentru corupţie.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au rămas în arest preventiv, fiind acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită, după ce magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş au respins, lunea trecută, ca nefondate, contestaţiile formulate la decizia din săptămâna anterioară a Tribunalului Mureş prin care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.  Decizia Curții de Apel este definitivă.

La dosarul depus în instanţă, se află mai multe stenograme de la întâlnirile avute de Claudia Gliga cu Rodica Farcaş Hîngan.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Economie în vacanță. Cum eviți capcanele care îți toacă banii în călătorii
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...