Cătălin Drulă felicită autoritățile după evacuarea în forță de la metrou: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Publicat: 07/04/2021, 16:38
Actualizat: 07/04/2021, 19:36

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Victoriei, despre intervenția în forță de la stația de metrou Ștefan cel Mare, acolo unde a început evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale: „Legea este lege”, spune Drulă, subliniind că „un cartel se destructurează cu ranga”.

Amintim că directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a luat o rangă și a încercat să forțeze ușa unui magazin, cerând ulterior ajutorul angajaților Metrorex care au venit să elibereze spațiul comercial.

Totodată, ministrul Drulă l-a felicitat pe director Metrorex, cât și pe primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, menționând că a discutat deja și cu primarii din Sectoarele 1, 4 și 6 care vor desfășura aceleași proceduri precum în Sectorul 2.

Cătălin Drulă: „Acea epocă de tranziție s-a încheiat”

Legea este lege și unde e lege nu este tocmeală. Așa cum am anunțat Metrorex a început astăzi eliberarea spațiilor comerciala care ocupau domeniul public în mod ilegal. De altfel, Ministerul Transporturilor a trimis o notificare Metrorex pentru a-și exercita obligațiile care îi revin în calitate de concesionar al proprietății publice, toată infrastructura de metrou, toate spațiile sunt domeniul public, iar concesionarului îi revine obligația de a ține în ordine acest domeniu public. Aceste spațiile comerciale sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizație de construire, apoi nu au dreptul legal, comercial, de a ocupa acel domeniu public. De aproape 3 ani de zile acele spații sunt ocupate fără drept, iar firma sindicatului încasează bani pe domeniul public fără drept. Îi mulțumesc primarului din Sectorul 2 pentru implicare.Mulțumesc directorului general al Metrorex,  un om curajos, care și-a asumat o misiune grea la Metrorex”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor într-o conferință de presă la Palatul Victoriei.

A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou

Totodată, ministrul Drulă a mai spus că „scandalul făcut de oamenii liderului de carterel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. Acea epocă de tranziție s-a încheiat, o epocă de civilizație va începe”, este mesajul ministrului.

Și edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că demolarea spaţiilor de la metrou va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare și în S6.

Proprietarii și sindicaliștii anunță că vor depune plângere la poliție contra autorităților, acuzând că sunt lăsați pe drumuri fără niico altă alternativă.

Pe 25 martie, la o zi după ce Metrorex a anunțat că magazine din subteran vor fi evacuate, sindicaliștii de la USLM au declanșat un protest spontan, iar metroul a fost blocat pe parcursul acelei zilei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase