FOTO&VIDEO – Demolări cu scandal și acuzații la metrou. Comercianții scandează ”Hoții!”. Directorul Metrorex a venit cu ranga să deschidă un magazin

Publicat: 07/04/2021, 13:28
Actualizat: 07/04/2021, 14:02

Autoritățile au început să demoleze spațiile comerciale de la metrou, staţia de metrou „Ştefan cel Mare” este prima în perimetrul căruia s-a început acțiunea de demolare a spațiilor comerciale amplasate ilegal, miercuri dimineaţa. Termenul limită pentru eliberarea lor a expirat încă de vineri. 

Administratorul Sindomet Servcom susține că a trimis o cerere de suspendare a acțiunii de demolare

Administratorul Sindomet Servcom, Florian Chișu, spune că a trimis primarului Sectorului 2 o cerere de suspendare a acțiunii de demolare, pe motiv că somația de evacuare a fost trimisă prin poștă și a ajuns la firmă abia astăzi.

Foto: Gândul.RO
Foto: Gândul.RO
Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv a deschis cu o rangă un magazin care are încă marfă în el

Oamenii strigă hoții și spun ca angajații să îl lase pe primar să scoată marfă, contestând acțiunile directorului Metrorex.

Foto: Gândul.RO
Foto: Gândul.RO
Scandal la demolarea magazinelor construite ilegal în stațiile de metrou.
Comercianții de la stația de metrou Ștefan cel Mare îl huiduie pe Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex, și scandează ”Hoții!”
Potrivit informațiilor de la fața locului, directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, deține o rangă în mână.

Sindicaliștii se opun demolărilor, iar Poliția a venit la fața locului.

O parte dintre comercianți se ceartă cu persoanele care au în atribuții  să demoleze spațiile comerciale, neaaceptand soluția edilului Sectorului 2.

”Dați afară 1.600 de oameni pentru firme străine”

Sindicalistii îi reproșează primarului Sectorului 2 că nu a găsit o soluție legală și că face un abuz.

La fața locului s-au prezentat proprietarii spațiilor comerciale care i-au reproșat primarului că nu avea niciun drept și nicio bază legală să spargă lacătele spațiilor comerciale și că autoritățile au impozitat de-a lungul anilor venituri generate de chioșcuri, în prezent denumite ”ilegale”.

În replică, edilul Sectorului 2 susține că buticurile erau amplasate ”ilegal”.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal a început miercuri dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

A început demolarea magazinelor de la metrou

Angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu sunt prezenți la acțiune.

Mihaiu spune că Poliția Locală S2 a făcut verificări și au constatat că lucrările s-au făcut ilegal.

„Primul chioșc ilegal de la metrou a fost dat jos la stația Ștefan cel Mare. Revin cu detalii mai târziu”.

Mihaiu a spus că șase magazine din Stația Ștefan cel Mare vor fi evacuate, două la Pipera și alte câteva la stația Piața Iancului până la finalul săptămânii.

Edilul a semnat marți dispoziția pentru evacuare și demolare. Edilul a precizat că spațiile comerciale de la metrou sunt ilegale și de aceea vor fi demolate, inclusiv cele în care mai sunt mărfuri.

 „Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a aprecizat primarul.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

Într-un comunicat remis în data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a subliniat, la rândul său, că, în condiţiile în care acele chioşcuri nu vor fi ridicate până la data limită, “se va restabili legea”.

La stația Piața Unirii, unde este „Raiul” comercianților de la metrou, mai multe spații comerciale s-au închis deja, cum sunt cele de tip „convenience”, sau în regim de franciză!

GÂNDUL.RO a dezvăluit faptul că liderul sindicaliștilor, Ion Rădoi, este afectat direct de închiderea acestor spații!

Practic, sindicalistul șef Ion Rădoi a oprit metroul pentru că iubita lui secretă rămâne fără spații comerciale!

Detaliile senzaționale ale acestor dezvăluiri, dar și imagini cu Rădoi și iubita lui, pot fi văzute AICI.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase