Câte persoane din învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare anti-Covid. Ministrul Educației a dezvăluit numărul acestora

Câte persoane din învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare anti-Covid. Ministrul Educației a dezvăluit numărul acestora
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Vedem un trend ascendent al ratei de infectare. Sunt 2.326 de clase care funcționează în sistem online” (FOTO: Facebook)
Publicat: 05/01/2021, 20:57
Actualizat: 05/01/2021, 23:40

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seara, la Antena 3, că 340.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare împotriva COVID-19, cu 10 zile înainte de termenul dat de ministru.

Vreau să vă spun că aseară aveam (…) 293.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar și de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ superior. 340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează va fi un plus. Soluția eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a solicitat tuturor unităților de învățământ, școlilor și instituțiilor de învățământ superior ca până în data de 15 ianuarie, ora 16:00, să existe o evaluare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

Ministrul Educației a reiterat că își dorește reluarea cursurilor față în față

Ca ministru al Educației, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de două lucruri principale: evoluția epidemiologică – ne așteptăm din păcate la o creștere a ratei de infectare după ceea ce am văzut cu toții, dacă nu suntem ipocriți, că s-a întâmplat pe perioada vacanței de iarnă, a revelionului. Al doilea element esențial este modul în care va evolua campania de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.

Număr record de vaccinări anti-Covid în România, în ultimele 24 de ore. Ce și câte reacții adverse s-au înregistrat

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 16.101 persoane, iar de la începutul campaniei 41.609 persoane.

În același interval de timp s-au înregistrat aproape 90 de reacții adverse, informează Mediafax. Astfel, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 89 de reacții adverse „comune și minore”.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult