Câți dolari câștigă pe lună un român care lucrează casier într-un supermarket din SUA. Este plătit pe oră!

Câți dolari câștigă pe lună un român care lucrează casier într-un supermarket din SUA. Este plătit pe oră!
Sursa foto: Pexels
Publicat: 23/09/2022, 10:38

Mulți români visează să ajungă în SUA, iar unii dintre ei reușesc, prin intermediul unor programe special create, să ajungă să lucreze peste Ocean câteva luni.

Dar cât poate să câștige un român care își găsește un job, să spunem, într-un supermarket din Statele Unite?

Ei bine, potrivit unor oferte publicate de către angajatori, câștigul salarial este unul destul de bun, mai ales dacă vorbim de tinerii la început de drum.

Spre exemplu, un supermarket din Provincetown, Massachusetts, oferă un job de casier destul de bine plătit, mai ales dacă facem comparație cu salariile oferite pentru un post similar în România.

Pentru a obține acest loc de muncă, persoanele care candidează trebuie să cunoască limba engleză cel puțin la nivel mediu și să fie dispuse să lucreze cel puțin 32 de ore pe săptămână, în medie.

În general, în Statele Unite plata se face cu ora, iar salariul oferit de acest angajator este de 17 dolari pe oră. Dacă facem un calcul rezultă că o persoană care lucrează doar minimul de ore va obține 544 de dolari pe săptămână. Dat fiind că o lună are patru săptămâni și două sau trei zile, atunci salariul lunar ar fi undeva la 2.400 de dolari pe lună, cu mult peste cât câștigă un casier la un supermarket din România.

Mai mult, angajatorul oferă asistență în privința găsirii unei locuințe, iar după prima lună de muncă, angajatul primește și discounturi.

Câți lei primește salariu o casieriță Lidl în România

Una dintre meseriile zileleor noastre este aceea de casier/casieriță într-un hypermarket sau supermarket. Dar când vine vorba de salariu, atunci totul depinde în funcție de magazin și de vechimea angajatului.

De exemplu, un casier LIDL din Arad, full time și cu o vechime de un an, are un salariu lunar (net) de 2.523 lei și tichete de masă de 400 lei/lună. În plus, există și un bonus de 3.500 de lei/lună.

Un angajat din Onești, cu aceeași experiență și tot opt ore de muncă, primea anul trecut un salariu de 2.000 lei/lună și bonuri tot de 400 de lei, dar bonusul era de 4.000 de lei/lună.