Câți euro primește salariu un român plecat la cules de sparanghel în Germania, acum, în iunie 2022

Câți euro primește salariu un român plecat la cules de sparanghel în Germania, acum, în iunie 2022
Publicat: 26/06/2022, 10:27

Odată cu eliminarea restricțiilor impuse pentru prevenirea COVID-19, tot mai mulți români sunt interesați să meargă în străinătate pentru joburi sezoniere, în principal în Germania.

La rândul lor, angajatorii din străinătate sunt interesați să angajeze români în această perioadă, dat fiind că urmează perioada culesului și au nevoie de forță de muncă.

Dar câți bani poate câștiga un român care merge, spre exemplu, în Germania?

Ei bine, pe un site specializat în oferte de muncă, un anunț pentru culegători de sparanghel în Germania propune un salariu lunar cuprins între 1.600 și 1.800 de euro.

Pe lângă salariu, angajatorul oferă, potrivit anunțului, și cazare și masă, dar și alte beneficii.

„Avem nevoie urgent de personal în agricultură cu vârsta între 18- 58 de ani pentru cules și curățat sparanghel în Germania, orașele Hamburg și Frankfurt. Se lucrează pe un singur schimb, salariul este de 1.600 – 1.800 euro net. Angajatorul oferă cazare și mâncare sau bani pentru mâncare în fiecare zi lucrătoare și transport organizat. Ofertă valabilă pentru femei, bărbați și cupluri până în 58 de ani. Se oferă și posibilitatea de alocație pentru copil minor, șomaj și multe alte beneficii (valabil doar pentru persoanele din România)”, se arată în respectivul anunț.

Ce salariu lunar primește o chelneriță în acest sezon estival, în Costinești, Mamaia sau Vama Veche

Salariile sunt uriașe, având în vedere nivelul de specializare, pentru multe joburi de pe litoralul românesc, în acest sezon estival, și mai ales în contextul lipsei forței de muncă. Unitățile de alimentație publică și hotelurile caută angajați pe care îi plătesc „regește”.

Salariile în HORECA au crescu față de acum un an, când doar un singur an un chelner de pe litoral câștiga până în 3.000 de lei pe lună, în mână, fără a se lua în calcul bacșișul.

Sumele de bani la care poți ajunge dacă lucrezi în turism, pe litoralul românesc pot ajunge chiar și la 6.500 de lei net în fiecare lună, în funcție de jobul primit.