Câți lei costă 1 litru de ulei de floarea soarelui, produs în Ucraina, în supermarketurile din România

Câți lei costă 1 litru de ulei de floarea soarelui, produs în Ucraina, în supermarketurile din România
Sursa foto: Facebook
Publicat: 25/06/2022, 10:43

Asociația pentru Protecția Consumatorilor spune, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că prețul uleiului de floarea soarelui produs în Ucraina și comercializat într-un lanț de supermarketuri din România este cu 30% mai ieftin decât uleiul fabricat în România.

Astfel, potrivit imaginilor postate de către Asociație, un litru de ulei fabricat în Ucraina și vândut la Kaufland costă până în 10 lei.

„De ce uleiul de floarea soarelui fabricat în Ucraina are un preț mai mic la raft cu 30% decât uleiul de floarea soarelui fabricat în România?”, scriu reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor pe Facebook.

Anterior, aceștia au postat și alte imagini, cu prețurile altor mărci de ulei, iar prețurile sunt simțitor mai mari.

Sursa foto: Facebook/Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a mai criticat prețurile la ulei din supermarketuri

Tot luna aceasta, Asociația pentru Protecția Consumatorilor a atras atenția asupra prețului foarte mare al uleiului la Kaufland.

„La Kaufland uleiurile de floarea soarelui au trecut de prețul pshilogic de 15 lei/litru!”, a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, pe Facebook.

De asemenea, sursa citată a oferit și câteva exemple cu sortimente de ulei de floarea soarelui, alături de prețurile aferente.

Poziția Kaufland

Compania a transmis ulterior poziția sa cu privire la prețul uleiului de floarea-soarelui, pentru a nu induce eroare în consumatorul.

În legătură cu subiectul preluat de dumneavoastră, referitor la prețul uleiului de floarea-soarelui la Kaufland (subiect din 17 iunie) vă rugăm să publicați în materialul dumneavoastră poziția Kaufland de mai jos,  

Informațiile apărute în mediul online referitor la prețul uleiului sunt informații incomplete, care pot induce în eroare consumatorul. În acest sens, dorim să aducem clarificări pentru o înțelegere cât mai bună a contextului.

 Astfel, subliniem faptul că prețul apărut în mediul online nu reflectă prețurile pentru întreaga categorie de uleiuri de floarea-soarelui comercializate în magazinele noastre.

 Kaufland monitorizează cu atenție prețurile din piață și își ajustează ofertele în interesul consumatorului. La acest moment, prețul pentru uleiul marcă proprie Kaufland Vitae D’oro 1l este de 9.99 lei, cel mai mic preț din sortiment fiind în prezent de 8.99 lei”, au precizat reprezentanții Kaufland România.