Câți lei costă o porție de hamsii în Costinești! O bere este 6 lei

Câți lei costă o porție de hamsii în Costinești! O bere este 6 lei
Publicat: 18/07/2022, 08:43
Actualizat: 18/07/2022, 08:53

Treptat, Costineștiul devine magnetul litoralului românesc. Turiștii sunt încântați de prețurile din stațiunea renumită pentru epava din larg.

Din cauza prețurilor uriașe, Mamaia a rămas fără turiști, care migrează spre Costinești. Este una din cele mai aglomerate stațiuni, cu zeci de mii de turiști.

25.000 – 30.000 de turiști au venit la Costinești, în defavoarea stațiunilor „cu ștaif”, unde prețurile sunt astronomice.

De ce vin tinerii la Costinești?

Dincolo de panorama minunată, oferită și de epava de la Costinești, prețurile sunt foarte accesibile, comparativ cu Mamaia.

Mai mulți tineri spun că au cheltuit 6.000 de lei pentru aventura de la Costinești. Pare o sumă mare, dar față de „scorurile” din stațiunile-vedetă reprezintă un mărunțiș!

Cât costă cazarea la Costinești

Prețul unei nopți de cazare la Costinești se situează între 140 și 400 de lei pe noapte, în funcție de condiții, bineînțeles. Gradul de ocupare este de 100% în cele mai multe pensiuni.

Cât costă o porție de hamsii în Costinești. Ce se vinde cel mai bine

Un prânz în Costinești ajunge la 33 de lei, iar o bere costă 6 lei pe faleză. Pentru o clătită și 2 porții de hamsii, un turism a plătit 30 de lei (10 lei clătita + 10 lei/porția de hamsii).

Pe de altă parte, kebabul și șaorma sunt „vedete” la Costinești: Kebabul costă 15 lei, iar șaorma mare 25 lei. Șaorma mică poate fi luată cu 20 de lei.

Comercianții au câte 200 de clienți pe zi și nu se plâng de profit. În acest sezon estival, cele mai căutate stațiuni au devenit Costinești, Eforie Nord și Vama Veche, datorită prețurilor reduse, transmite digi24.ro.

Câți lei costă un șnițel cu cartofi prăjiți în Mamaia! O supă este 79 de lei

Prețurile sunt în permanentă creștere în toate sectoarele economice ale României. Zona HoReCa nu a fost nici ea ocolită.

Stațiunea Mamaia rămâne și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru a lua masa la un restaurant.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase