Câți lei costă un kilogram de carne de miel în Lidl, Carrefour, Kaufland și în Mega Image. Unde e mai ieftin

Câți lei costă un kilogram de carne de miel în Lidl, Carrefour, Kaufland și în Mega Image. Unde e mai ieftin
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 19/04/2022, 10:30

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, iar prețul la carnea de miel este mai mare față de anii anteriori, în contextul inflației tot mai mari.

Potrivit tradiției, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ciorba sau friptura din carne de miel, așa că prețul acestui produs este un factor determinant pentru costurile pe care le vom avea pentru masa tradițională de Înviere.

Pe lângă piețe, unde carnea de miel este scoasă la vânzare de ceva timp, putem cumpăra carne pentru masa de Paște și din marile magazine, precum Lidl, Carrefour, Kaufland sau Mega Image.

Cât costă kilogramul de carne de miel

Spre exemplu, la Lidl, organele de miel pentru drob costă 64,9 lei per kilogram, în timp ce sfertul posterior de miel costă 59,9 lei per kilogram. Mai ieftin este capul de miel, care costă 19,9 lei per kilogram.

În magazinele Carrefour, kilogramul de pulpă de miel cu os costă 42,49 de lei.

În medie, la Kaufland, prețul cărnii de miel este de 54,99 de lei per kilogram, în timp ce la Mega Image găsim carnea și la 40 de lei per kilogram, la promoție.

Carnea, tot mai scumpă

Carnea a ajuns un produs de lux din cauza scumpirilor în lanț. Producătorii au fost nevoiți să ceară mai mult pe un kilogram de carne după ce toată producția s-a scumpit enorm. Spre exemplu, în ultimul an, porumbul, folosit la furajarea animalelor, aproape că s-a dublat la preț până la aproximativ 1.600 de lei tona. Astfel, un kilogram de muşchi de porc a ajuns să coste 35 de lei, o scumpire de 5 lei într-o singură lună.

Carnea de miel s-a scumpit cu 30% și se va vinde de Paște cu peste 40 de lei kilogramul la piață și un kilogram de piept de pui va depăşi în curând 30 de lei, spun crescătorii de păsări. Per total, de la începutul lunii aprilie, produsele din carne sunt mai scumpe cu 20%.

Din cauza asta, tot mai mulţi români spun că au ajuns să mănânce carne mai rar. Scumpirile din ultima perioadă se vor resimţi cel mai tare în buzunarele românilor în pregătirile pentru masa de Paşte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase