Cazul tinerei cu dizabilități care a fost umilită de doi șoferi de autobuz a ajuns în atenția STB. Ce a decis conducerea

Cazul tinerei cu dizabilități care a fost umilită de doi șoferi de autobuz a ajuns în atenția STB. Ce a decis conducerea
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 20/07/2022, 20:20

Cazul tinerei cu dizabilități care a semnalat, pe Facebook, faptul că ea și mama ei ar fi fost umilite și înjurate de doi șoferi STB nemulțumiți că au fost nevoiți să coboare rampa pentru ca tânăra să poată urca, a ajuns în atenția conducerii societății.

Fata a povestit că după ce a întâmpinat probleme cu unul dintre șoferi, cel de-al doilea chiar a înjurat-o pe mama sa, cu vorbe greu de reprodus.

„Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc. Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite. Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru că ne-a închis ușa în față. La propriu. Asta se întâmplă la 21:32 și este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 602 STB. Ok, ok, notat număr pentru reclamație”, a susținut ea.

Fata a continuat povestea, afirmând că următorul șofer STB a fost și mai agresiv.

„Dacă credeți că asta a fost urât, puneți-vă centurile. Vine următoarea mașină. Nenea șofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depășească normele bun simțului, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând din nou scuza patetică ‘însoțitorul trebuie să facă asta’, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui. Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer „Să-mi s*** ***”. Este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 91 NZK”, a continuat ea.

Reacția STB

Conducerea STB a aflat de această situație și, prin intermediul unui comunicat, a transmis că a fost declanșată cercetarea disciplinară a celor doi șoferi.

„Regretăm evenimentele petrecute în cursul zilei de 18 iulie 2022, pe traseul liniei 104, în staţia Piaţa Naţiunile Unite, unde doi şoferi STB S.A. au avut un comportament nepotrivit faţă de o tânără în scaun cu rotile. Aceste incidente pun într-o lumină nefavorabilă imaginea companiei şi vă asigurăm că scopul nostru nu este acela de a produce disconfort celor care utilizează mijloacele de transport în comun.

Dimpotrivă, prin acţiunile pe care le desfăşurăm în ultima vreme dorim să transmitem tuturor beneficiarilor acestui serviciu public mesajul că interesul nostru major este acela de a oferi condiţii de transport civilizate, la standarde de calitate, demne de o capitală europeană”, se arată în comunicatul STB.

Având în vedere incidentele respective, la nivelul societății s-a declanșat cercetarea disciplinară a celor doi conducători de vehicule.

Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. nu tolerează sub nicio formă comportamentul nepotrivit al salariaţilor. Pentru a asigura un transport civilizat şi de calitate, conducătorii de vehicule sunt instruiţi permanent şi insistăm pe implementarea unei conduite care să respecte Regulamentul Intern privind comportamentul în traseu”, informează STB.

Totodată, societatea spune că în fiecare an personalul este supus unui control, inclusiv psihologic, iar la ieșirea pe traseu, șoferii și vatmanii își asumă responsabilitatea păstrării integrității călătorilor, vehiculelor și a celorlalți participanți la trafic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”