Ce a cerut polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. „Nu sunt un pericol pentru societate”

Ce a cerut polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. „Nu sunt un pericol pentru societate”
Sursă foto: Facebook/captură video
Publicat: 16/03/2022, 17:59

Avocatul familiei Raisei, fetița care și-a pierdut viața după ce un polițist a lovit-o în plin pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Laminorului, anunță că agentul cere ridicarea controlului judiciar.

Totodată, permisul auto al șoferului este eliberat în Marea Britanie și expiră în 2025, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

După multă vreme apare și permisul politistului care este britanic și expiră în 2025. Cu privire la valabilitatea lui, încă sunt discuții. Vestitul plan de acțiune se pare că fusese în mod straniu redactat cu o zi înainte ca polițistul să producă accidentul, și din el reiese că s-ar fi deplasat la o școală din apropiere. De asemenea, în ultima declarație de săptămâna trecută, dată la Parchet, Popescu, solicita și ridicarea controlului judiciar. Și citez «NU sunt un pericol pentru societate și nu înțeleg de ce mi se impune o măsură preventivă», spune avocatul Adrian Cuculis.

Agentul de poliție Constantin Popescu este cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Filmul accidentului din Laminorului

Raisa și Marina, ambele în vârstă de 11 ani, au fost lovite în plin de o maşină a Poliţiei, pe 13 ianuarie, în timp ce traversau pe la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1. În urma impactului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită și transportată la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Momentul în care cele două fetițe au fost călcate de mașina de poliție a fost surprins de o cameră de supraveghere din zonă. În imagini se vede cum Raisa este lovită în plin de mașina de poliție, care circula cu viteză, și apoi este aruncată pe capotă și purtată circa 50 de metri.

Agentul Constantin Popescu, care era singur în mașină, nu băuse și nu consumase droguri, potrivit anchetatorilor.