Ce au decis judecătorii împotriva avocatului Sebastian Felecanu, acuzat că și-ar fi aruncat iubita de la etaj

Publicat: 06/08/2022, 15:13

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au respins cererea lui Sebastian Felecanu de eliberare din arest preventiv. Avocatul din Iași este acuzat că și-ar fi ucis iubita, în urmă cu mai bine de un an.

„În baza art. 242 Cod procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul Felecanu Sebastian privind revocarea măsurii arestării preventive dispusă prin Încheierea penală nr. 13 din data de 16 iulie 2022, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Curţii de Apel Iaşi în dosarul nr. 452/45/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul să achite statului suma de 300 lei cheltuieli judiciare. Onorariul pentru apărătorul din oficiu în sumă de 150 lei, se achită Baroului Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei (delegaţia nr. 24453 din data de 27 iulie 2022 emisă de Baroul Iaşi pentru apărător din oficiu Ioanid Emil Cătălin). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată azi, 5 august 2022, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei”, au transmis magistrații Curții de Apel Iași, potrivit bzi.ro.

Totodată, magistrații au admis propunerea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Sebastian Felecanu.

Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat că ar fi ucis-o pe Monica Cioată, anul trecut, în iunie.

Cercetările în cazul morții Monicăi Cioată, tânăra avocată de 26 de ani din Iași, care a fost găsită fără suflare pe 19 iunie 2021, după ce a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia, au fost schimbate radical de procurorii ieșeni. Conform presei locale, anchetatorii ar fi cerut trei expertize care îl încriminează pe avocat: o expertiză a telefonului Monicăi, o expertiză a profilului psihologic al celor doi și una referitor la căderea de la înălțime a fetei.

Pe cadavrul fetei nu a fost găsită nicio urmă care să fi indicat că ar fi avut loc vreo luptă înainte

Circumstanțele morții au rămas neclare până acum – la un an de zile de la momentul decesului nu era încă limpede dacă a fost vorba de sinucidere sau de accident, însă presa locală a scris la scurt timp după producerea faptei că anchetatorii nu luau în calcul un act criminal. Monica a fost descoperită îmbrăcată doar cu lenjeria intimă și cu șosete, apelul la 112 făcându-se după miezul nopții, în jurul orei 04.00.

La momentul respectiv, procurorii l-au audiat atât pe Sebastian Felecanu, cât și pe fratele său, alături de care deținea cabinetul de avocatură unde era stagiară și Monica, de mai multe ori, timp de mai multe ore. Însă pe cadavrul fetei nu a fost găsită nicio urmă care să fi indicat că ar fi avut loc vreo luptă înainte de căderea de la etajul al șaselea din blocul turn, aflat în zona Târgu Cucu din Iași.

Presa locală a scris că unii martori, în special dintre vecini, le-ar fi spus anchetatorilor că i-au surprins pe cei doi certându-se de mai multe ori, dar niciodată nu au auzit sau văzut acte de violență.