Ce băutură trebuie să bei, în funcție de ZODIA ta

Ce băutură trebuie să bei, în funcție de ZODIA ta
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 17/10/2023, 22:21
Actualizat: 18/10/2023, 18:23

Este sezonul rachiului, iar pe 16 octombrie a fost Ziua Națională a Lichiorului și, odată cu ea, îndemnul de a închina un pahar în cinstea prietenilor.

Și, fără ironie, 16 octombrie este și ziua de naștere a lui Oscar Wilde, un scriitor celebru, care avea o relație specială cu alcoolul. El era un fan al absintului, dar cel mai mult iubea șampania cu gheață.

Absintul, numit și zână verde, este o băutură alcoolică tare, de obicei 70 grade, de culoare verzuie, preparată din frunzele unei specii de pelin, anason, fenicul și alte plante aromatice, fiind un excitant al secreției gastrice, deoarece conține substanțe amare.

Dar să revenim la zodii și la tipul de lichior care i se potrivește fiecărui nativ. Cuvântul „lichior” este derivat (sau distilat) din latinescul liquefacere, care înseamnă „a se topi sau a dizolva”.

Într-un mare paradox, istoria lichiorului începe cu medicina. Călugării din secolul al XIII-lea au înmuiat ierburi amare pentru a trata bolile pacienților lor, îndulcindu-le cu zahăr pentru a face medicamentul mai ușor de administrat.

În secolul al XVII-lea, apariția comerțului cu condimente a extins varietatea aromelor de lichior, introducând ghimbirul, portocala și ciocolata în paletele europene, potrivit nypost.com.

Află, așadar, ce lichior ți se potrivește în funcție de zodia ta:

BERBEC: Crema de mentă

Conduși de Marte și de căutarea adevărului, nativii din Berbec sunt adesea brutali, dar întotdeauna revigoranți și sinceri. Această calitate se reflectă în culoarea și aroma strălucitoare a cremei de mentă. El a fost inventat de Emile Giffard, un farmacist din zodia Berbec și a fost preferatul pianistului Serghei Rachmaninoff, un nativ în aceeași zodie. El a susținut că licoarea verzuie i-a calmat nervii și i-a liniștit mâinile, când a cântat concertul solicitant „Rapsodia pe o temă de Paganini”, momentul câștigând porecla de „Varațiuni ale cremei d ementă”.

Cocktail recomandat: Green Dragon

TAUR: Lichiorul Midori

În cel mai bun caz, Taurul este semnul decadenței curate și al frumuseții, ca un medicament. În cel mai rău caz, Taurul este semnul lăcomiei, a cărui putere este de  culoare verde și strigătul de luptă este puternic. Dar Midori le combină pe ambele. Apărută pentru prima dată în SUA, la o petrecere cu dedicație, numită „Saturday Night Fever/Febra de sâmbătă seara””, la Temple of Louche, Studio 54, licoarea a atins apogeul în anii ’80.

Cocktail recomandat: Midori Sour

GEMENI: Aperol

Aperol este distilat cu portocală dulce și coajă amară. La fel ca gemenii nemuritori Castor și Pollux, care alcătuiesc împreună constelația Gemeni, Aperol se naște din frații Luigi și Silvio Barbieri. Castor și Pollux sunt, în mitologia greacă, doi frați gemeni, supranumiți și dioscuri. Ei  simbolizau dragostea frățească ideală. În materie de zodie, Gemenii reprezintă dualitatea prezentă în toată materia, lumină și întuneric, sacru și profan, fruntea joasă și mintea înaltă. Gemenii sunt conduși de Mercur, o planetă efervescentă a bârfelor apetisante și a schimburilor ridicate, iar Aperol a fost făcut să se „căsătorească” cu Prosecco și este cel mai bine comparat cu grădini îngrijite și o companie discutabilă.

Cocktail recomandat: Aperol Spritz

RAC – Bailey’s Irish Cream

Racul este condus de luna feminină, stăpânește asupra pieptului, sânilor și alăptării și este legat de sistemele radiculare și de moștenire, făcând din Bailey’s Irish Cream o băutură potrivită pentru nativii acestei zodii. Sticlele opace sunt convenabile pentru contrabanda cu cocaină, în timp ce aroma invocă ceea ce ne dorim să aibă laptele matern.

Cocktail recomandat: Bailey’s Colada

LEU – Lichiorul Goldschlager

Leul este guvernat de lumina aurie a soarelui și strălucește alături de gustul de  scorțișoară al lui Goldschlager, un lichior de plante cu urme de aur favorizată de țarii germani.

Cocktail recomandat: Gold Royale

FECIOARĂ – Lichior Chartreuse

Realizat de călugări discreți, Chartreuse vorbește despre natura secretă și ermetică a Fecioarei. Fecioara este un semn sinonim cu discreția și tutela templului, iar Chartreuse este un lichior produs dintr-o rețetă secretă transmisă de călugării cartusieni. Născut dintr-un amestec de 130 de substanțe botanice, Chartreuse are gust de compost vegetal și, în spiritul semnului, este un moment plăcut, deghizat într-un remediu pios.

Cocktail recomandat: Last Word

BALANȚĂ – Lichiorul Chambord

Balanța este condusă de planeta Venus, numită după zeița iubirii și a frumuseții ale cărei asociații pământești includ zmeura din care Chambord își derivă culoarea profundă și aroma bogată și dulce. Balanțele sunt niște veșnici bebeluși, cărora le plac lucrurile mai fine din viață și nu sunt mai presus de un pic de cățărare socială rafinată. În natură, Chambord, care se autoproclamă „inconfundabil decadent”, își împrumută numele de la un castel francez și statutul său din pasiunea raportată a regelui Ludovic al XIV-lea pentru sucul bun.

Cocktail recomandat: Pink Julep

SCORPION – St. Germain

St. Germain, cu sticla sa statuară, mistică pariziană și aroma proaspătă de floare de soc este Scorpionul pur. Scorpionul guvernează a opta casă a sexului, morții și transformării și socul mistic din care izvorăște floarea de soc poate încolți din ramurile deteriorate și poate crește rădăcini din butași, făcându-l un simbol străvechi și etern al regenerării. În același sens, florile de soc sunt asociate cu moartea, durerea și învierea, deoarece se crede că crucea lui Hristos a fost făcută din lemnul unui bătrân. Mai mult, lemnul de soc, florile și frunzele sunt folosite în timpul festivalului focului păgân din Samhain, care se desfășoară în perioada zodiei Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie), pentru a îndepărta spiritele rele și pentru a proteja sufletele morților.

Cocktail recomandat: Traditional Elderfashioned

SĂGETĂTOR – Lichiorul Kahlúa

Întruchiparea cinematografică a arhetipului Săgetător poate fi găsită în personajul ficti  Jeffrey Lebowski, un celebru călător și rege al halatelor de baie, a cărui băutură preferată, White Russian, este completată cu adăugarea acestui lichior de cafea.

Cocktail recomandat: White Russian

CAPRICORN – Grand Marnier

Conduși de Saturn, planeta jocului lung și a lecțiilor grele, nativii din Capricorn sunt făcuți să reziste și să adăpostească adesea ceva de complex de superioritate. Ei se așteaptă la ce e mai bun de la ei înșiși, de lumea prin care se deplasează și de oamenii pe care îi judecă.Grand Marnier are un gust scump, este rezultatul bogat al unui proces lent și se îmbunătățește foarte mult odată cu vârsta.

Cocktail recomandat: Cadillac Sidecar

VĂRSĂTOR – Lichiorul Sambuca

Vărsătorul este Steaua din Arcanele Majore, iar cea mai proeminentă aromă a lui Sambuca este anasonul stelat, care intensifică clarviziunea. Anasonul stelat, ingredientul principal din Sambuca, este asociat cu deschiderea canalelor psihice. Sambuca este, de obicei, servit cu șapte boabe de cafea, în onoarea celor șapte coline ale Romei.

Cocktail recomandat: Sambuca Sazerac

PEȘTI – Amaretto

Peștii sunt cei nesăbuiți, beți de dragoste, mereu dispuși să meargă până la mari distanțe și adâncimi teribile în slujba unei relații. În natură și în miturile grecești, migdalele, din care Amaretto își trage aroma caracteristică, este legată atât de o poveste de dragoste condamnată, cât și de o constelație de autoflagelare. Dragostea doare și Peștii sunt întotdeauna pregătiți pentru durere. Beau până la fund.

Cocktail recomandat: Margarita italiană

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Mulți români riscă amenzi de 1 mai. Unde se poate ieși la grătar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji