Dragoș Pătraru a spus ce conțin, de fapt, iaurturile din supermarket și a precizat care este singurulsănătos pentru consum. Dragoș Pătraru amintește să citim etichetele și să aflăm care este cel mai sănătos produs.
Deși lactatele sunt benefice pentru organism, mulți români aleg iaurturile cu fructe. Ei bine, aceste produse gustoase, dar nu atât de sănătoase, se regăsesc pe rafturile tuturor supermarketurilor și pot să ascundă ingrediente nocive. Dragoș Pătraru a spus, la Starea Sănătății, ce iaurturi să alegem pentru o sănătate optima. În plus, el a explicat și cum îți poți da seama că produsul ales nu este atât de sănătos pe cât pare.
„Astăzi discutăm puțin despre un alt aliment foarte, foarte cumpărat, care în opinia mea nu ar trebui să existe în dieta zilnică a copiilor noștri. Discutăm despre iaurturile cu fructe. Copiii le acceptă mai ușor decât pe cele simple, sunt ușor de procurat, ambalajul arată apetisant, sunt produse care miros senzațional, copiii văd reclame la televizor și cer, multe motive să cumpăram aceste iaurturi cu fructe”, spune Dragoș Pătraru.
Astfel, conform jurnalistului, în majoritatea iaurturilor analizate în urmă cu aproxomativ 10 ani s-au identificat aditivi periculoși, în număr de 16, care pot afecta serios sănătatea. Sunt aici diverse arome sistetice, aspartam, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, acesulfam K și citrat de calciu. Mai sunt și carmin, caramel, esteri lactici ai mono și digliceridelor cu acizi grași, complexe de cupru ale clorofilelor și clorofilinelor, azot, guma lacust, guar, arabica, caruba și acacia și antocianine.
La ora actuală însă, lista aditivilor este mai scurtă. Produsele, mai curate în 2025, au, totuși, unele pericole. Astfel că, iaurturile care se prezintă a fi cu fructe nici măcar nu le-au „văzut” vreodată. În majoritate, ele conțin foarte mult zahăr și coloranți, pe lângă aditivi. Dragoș Pătraru recomandă consumul de iaurturi, dar dintr-acelea simple, fără arome și cu o listă de ingrediente cât mai scurtă.
CITEȘTE ȘI: