Ce îi transmite Gabriela Szabo lui Nicușor Dan, după ce edilul a demis-o, pe Facebook, pe fosta atletă. „Decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar din «interior»”

Ce îi transmite Gabriela Szabo lui Nicușor Dan, după ce edilul a demis-o, pe Facebook, pe fosta atletă. „Decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar din «interior»
Publicat: 04/06/2022, 13:12
Actualizat: 04/06/2022, 13:19

Gabriela Szabo a avut o primă reacție după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că a înlocuit-o pe fosta mare atletă de la cârma clubului CSM București.

Sportiva a publicat, pe Instagram, un mesaj în care anunță că decizia demiterii ei nu are o bază documentară. Gabriela Szabo a aflat faptul că a fost înlăturată de la conducerea clubului CSM București de pe rețelele sociale.

„Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin „detasarea” mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar „din interior” (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia. Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului.”, a scris Gabriela Szabo, pe Instagram.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, că a înlocuit-o pe fosta atletă Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal (CSM) București. „A ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos”, a motivat el.

Nicușor Dan: „Actuala conducere a ratat obiective competiționale”

Doar că decizia este de neînțeles, din moment ce a delegat-o în altă parte, deși o consideră „incompetentă”. Ea va conduce Centrul Dalles, înlocuindu-l pe actorul Gabriel Fătu, cunoscut pentru farsele pe care le făcea la „OTV”, fostul post de televiziune al lui Dan Diaconescu.

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive)”, transmite Nicușor Dan.

Edilul a mai precizat că va trimite și Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București, în urma semnalelor primite din interiorul clubului.