Prima pagină » Actualitate » Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate „trufandalele de primăvară”

Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate „trufandalele de primăvară”

Ce legume se plantează în februarie și se pot consuma în martie? Sunt considerate
Sursa foto: Profimedia imges

Gospodarii și fermierii se pregătesc deja pentru însămânțarea primelor culturi de primăvară, profitând de solariile protejate. Există câteva legume care au un ritm de dezvoltare rapid și pot fi recoltate în doar 30 de zile, fiind ideale pentru o recoltă la început de primăvară.

Pentru o producție timpurie, în ultima lună de iarnă pot fi plantate câteva legume, considerate „vestitori ai primăverii”, care se dezvoltă rapid și rezistă la temperaturi mai scăzute, cum sunt, de pildă, cele din luna februarie.

Iată 3 legume pe care le poți planta în februarie pentru a le consuma în martie:

Ridichi

Ridichile sunt printre cele mai rapide culturi, ajungând la maturitate în aproximativ 30 de zile. Acestea preferă temperaturi între 4°C și 24°C, ceea ce le face ideale pentru cultivarea în solarii în februarie.

Soiuri recomandate pentru o recoltă de primăvară sunt: Cherry Belle – cu rădăcini rotunde, de culoare roșu aprins sau French Breakfast – cu formă alungită și gust ușor picant

Spanacul

Spanacul este o plantă de sezon rece, adaptată pentru temperaturi scăzute. Se poate recolta în aproximativ 30 de zile de la semănare, ceea ce îl face perfect pentru culturile timpurii.

Soiuri potrivite pentru o recoltă de primăvară sunt: Matador – frunze mari, gustoase, potrivit pentru salate și gătit sau Bloomsdale – frunze crețe, bogate în nutrienți

Salată verde – gata de recoltare într-o lună

Salata verde are o perioadă scurtă de vegetație și crește cel mai bine la temperaturi moderate. Pentru solarii, sunt recomandate soiurile care produc frunze fragede și aromate.

Soiurile recomandate pentru plantare în februarie sunt: Baby Leaf – frunze mici, ideale pentru salate proaspete sau Lollo Rossa – frunze crețe, roșu-vișinii, cu gust ușor dulceag, potrivit Adevărul.

Recomandarea video

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Un fost director Microsoft, impresionat de transformarea României din ultimii ani