Mese bogate, dar fără kilograme în plus? Află că este posibil de paste. Cu doar câteva reguli de care să ții cont. Iată care sunt acestea.
Astfel că, spre exemplu, preparatele tradiționale pe bază de carne de miel: borș, friptură, drob, stufat, nu reprezintă un pericol pentru siluetă dacă se degresează carnea și nu se adaugă ulei în exces.
Se poate spune că tot meniul de Paște respectă regulile unei diete proteice, adică produse din carne și multe legume, și depinde de noi câte făinoase și cât zahăr se adaugă în compoziție.
Și tot de noi depinde cantitatea pe care o mâncăm, deoarece tot ce e mult îngrașă. Trebuie să țineți cont că farfuria ideală are 20 cm în diametru, adică 2 palme. Jumătate din aceasta trebuie să fie plină cu legume. Chiar și așa, sunt zile în care mâncarea este la loc de cinste pe fiecare masa.
Cum să procedăm pentru a nu ne „cădea greu” la stomac?
Ei bine, trebuie să evităm să mâncăm totul la o singură masă. Aperitivele, adică drobul, ouăle fierte și câteva felii de caș, alături de multe legume proaspete sunt meniul pentru micul dejun.
Se așteaptă apoi 4-5 ore până la masa de prânz, cu ciorbă și stufat. Se păstrează pentru masa de seară friptura la cuptor sau la grătar, cu multă salată verde.
O să mai rămână loc și pentru puțin dulce, o felie de pască și o ceașcă de cafea sunt desertul perfect. Oul este simbol al sărbătorilor de Paște și este un prieten al curei de slăbire. Pentru numai 80 de calorii, el are cea mai mare putere de sațietate dintre toate alimentele, adică ține foarte mult timp. A se consuma fără frică, căci el stimulează secreția de bilă și ușurează digestia. Cu o singură condiție, a nu se mânca cu maioneză.
De asemenea, drobul este un preparat dietetic din carne, ouă și multă verdeață, totul gătit la cuptor. Acesta poate fi făcut din carne și organe de miel, dar și din pui, vită sau porc. 1-2 felii de drob alături de o porție generoasă de salată verde înseamnă o masă sățioasă, potrivită chiar și în cura de slăbire.
A nu se uita nici de stufat, acea tocană pe bază de ceapă verde și usturoi. Dacă digestia permite, n-ar fi rău să mâncăm mai des ceapă și usturoi. Acestea conțin compuși cu sulf care se activează în ficat și au efect detox.
Dar nici nu la capitolul dulciuri nu suntem în pericol. Pasca este o combinație de cozonac cu brânză proaspătă din lapte de primăvară. Este un desert echilibrat nutritional, ce face parte din categoria de produse de panificație și nu de cofetărie.
Pentru ca un cozonac să fie cu adevărat dietetic, trebuie să fiți atenți la cantitatea de zahăr din rețetă și puteți să compensați cu stafide din plin.
Se repartizează mâncarea de-a lungul întregii zile și așa vă faceți toate poftele fără risc pentru siluetă. Un pic de mișcare este apoi binevenită.
CITEȘTE ȘI: