Ce să-i spui polițistului ca să scapi de amendă în trafic? Topul scuzelor care funcționează

Ce să-i spui polițistului ca să scapi de amendă în trafic? Topul scuzelor care funcționează
Publicat: 21/08/2022, 11:08

Amenzile pentru încălcarea Codului Rutier s-au mărit, dar asta nu îi împiedică pe mulți șoferi „să fenteze” regulile. Sunt și situații care pot fi înțelese, iar unii conducători auto își încearcă norocul și invocă scuze care să îi înduplece pe agenți să nu îi sancționeze, cel mult să primească un avertisment.

Când sunt prinși încălcând regulile de circulație pe drumurile publice, șoferii sunt sancționați cu amenzi usturătoare sau, în funcție de gravitate, li se deschide dosar penal. În unele cazuri, scuzele invocate de conducătorii auto pot să îi determine pe polițiști să închidă ochii și să le dea doar un avertisment pentru greșelile lor, iar în acest top urgențele medicale și fiziologice sunt pe primul loc, potrivit experiențelor din trafic, unele penibile, ale unui fost agent de circulație, povestite pentru Ziare.com.

„Cei mai mulți spun că se grăbesc să ajungă la medic, la serviciu, la școala copilului, la aeroport, la gară etc. Se vede că mint. După o viață de lucru cu oamenii îți dai seama instant dacă șoferul contravenient are o problemă reală sau doar a vrut să fie primul la semafor”, povestește polițistul.

Mai sunt cazuri în care șoferii invocă nevoi fiziologice când nu respectă Codul rutier, dar nici acestea nu sunt acceptate de polițiști.

„Dacă ne spune un șofer din București că are nevoie la toaletă, dar el circulă cu viteză mare, acest lucru nu înseamnă că va ajunge mai repede ci, mai degrabă, îi va accentua această urgență. Mai bine caută o toaletă cu grijă, fără stres. Acum sunt tot felul de aplicații care îți arată unde găsești o toaletă publică. Sau pur și simplu oprești la un magazin, restaurant, orice. Nu cred că cineva ar fi absurd să nu lase pe cineva la baie. Nu riscă nimeni să spele pe jos după o persoană căreia nu i-a dat acces la wc”, a mai explicat agentul.

În anii de experiență în trafic, agentul a auzit șoferii explicând că au uitat apa pornită, fierul de călcat în priză, aragazul aprins și multe altele.

„În funcție de cât de panicat pare să fie șoferul în aceste cazuri, este posibil să se trezească cu un echipaj de pompieri la ușă. Dacă minte, va plăti. Îl întrebam dacă este sigur. Brusc și-au amintit că mai bine trimite pe cineva care are cheia să verifice”, a mai spus fostul om al legii.

Metoda cea mai penibilă: șoferii se dau polițiști sub acoperire

Potrivit sursei citate, de foarte mult timp circulă legenda că dacă „afli codul” poți încălca liniștit regulile de circulație. De fapt acest „cod”, folosit de polițiștii aflați în misiuni conspirative, a dus la multe legende, iar șoferii creduli spuneau diverse parole polițiștilor, crezând că-i vor păcăli.

„Și sunt multe stereotipuri. În trecut se foloseau „coduri” sau „parole” pentru diferite acțiuni. Două săptămâni, cei care lucrau în activități conspirate erau nevoiți să încalce regulile de circulație de exemplu și aveau niște coduri. Acele stereotipuri au mers atât de departe în societate încât la poveștile de la bere, între prieteni, mai venea câte unul și spunea: „vezi că mi-a spus un prieten că dacă te oprește poliția și spui „pleacă de aici” știe că ești vreun șef și o să plece”, povestește el.

Sunt cazuri când polițiștii nu dau amenzi chiar dacă șoferul a greșit flagrant. „Atunci când ai o urgență reală și vezi un echipaj de poliție, mergi și îi rogi să te ajute. Sunt cazuri în care îți deschid calea sau cheamă ajutor”, a explicat un alt polițist.

Sunt multe cazurile în care femei însărcinate, părinți care își duceau copiii la spital ori alți membri ai familiei, nu numai că nu au fost sancționați, dar au fost escortați de poliție până la unitatea sanitară.

Au mai fost situații în care agenții nu au dat amendă unor șoferi care nu erau dintr-un oraș, au greșit banda și au ajuns să încalce regulile de circulație, dar în acele cazuri oamenii au văzut echipajul și au mers direct la polițiști rugându-i să-i ajută să iasă de acolo.

Sunt șoferi care probabil ar fi putut fi iertați dacă șoferul ar fi afișat un comportament decent în momentul în care a fost oprit, dar expresii de genul „Știi cine sunt eu” sau „Cine e tata” sau „Te dezbrac de uniformă” nu funcționează. Avem cazuri de polițiști care și-au amendat proprii șefi pentru că nu au respectat regulile, arată sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică