Ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar

Ce salariu are o vânzătoare Zara România. Câți lei primește lunar
Magazin ZARA / FOTO cu caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 03/03/2022, 21:08
Actualizat: 03/03/2022, 21:10

Zara, un brand spaniol, fondat în anul 1975 în La Coruna de Armancio Ortega şi Rosalia Mera, are deschise peste 10.000 de locaţii în toată lumea. În România sunt aproape 140 de magazine ce aparţin grupului-mamă Inditex, din care mai fac parte şi Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho și Uterque. Zara vinde produse de haine pentru bărbaţi, femei, copii, dar şi din categoria home & deco.

Salariile vânzătorilor din magazinele de haine din mall-uri diferă, dar dacă ești în căutarea unui job în acestui domeniu, mai ales că tinerele își doresc mai mult un astfel de loc în care pot îmbina lejer utilul cu plăcutul, trebuie să știi că veniturile se apropie de 2.500 de lei.

Astfel, o vânzătoare Zara România primește lunar un salariu de 1.950 lei (net), la care se adaugă un bonus de 100 lei pe lună și tichete de masă de 300 lei. Astfel, se ajunge la un total de 2.350 de lei lunar. Dar, bineînțeles, există și varianta negocierii contractului, în funcție de cât ești de abilă.

De asemenea, postul de casier este remunerat cu suma de 1.700 de lei lunar net şi există și un criteriu de vechime, să fi lucrat pe un post asemănător într-o altă companie pentru cel puţin 6 ani.

Există şi posibilitatea de a lucra la Zara în regim part-time, pe postul de sales assistant, iar pentru acest post remuneraţia este de 1500 de lei.

Cât câștigă un șef de magazin la Zara

Dintre posturile bine plătite în cadrul brandului Zara este cel de specialist în resurse umane. Conform cifrelor de pe site-ul de specialitate undelucram.ro, transmise de mai mulți foști angajați, un astfel de job aduce un salariu net în valoare de 4.100 de lei, dacă ai cel puţin o experienţă în domeniu de 3 ani.

Un visual merchandiser câştigă 2.500 de lei, după o experienţă de 2 ani în domeniu. Un merchandiser cu aceeaşi experienţă ia 2.500 de lei, plus un bonus lunar în valoare de 150 de lei.

Un manager sau şef de magazin la Zara are un salariu în valoare de 2.000 de lei, plus tichete de masă de 300 de lei. La salariu, se mai adaugă şi un comision din vânzări, ce poate ajunge lunar, în funcţie de performanţă, şi până la suma de 1.500 de lei.

Lucrătorii comerciali încasează lunar un salariu net în valoare de 1300 de lei, tichete de masă în valoare de 150 de lei şi un comision din vânzări care se ridică până la suma de 400 de lei.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase