Ce se întâmplă cu ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, după retragerea Regio Călători. CFR a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni, după retragerea Regio Călători. CFR a făcut anunțul
Foto: Oana Brânzan, CFR Infrastructura - Facebook
Publicat: 01/07/2021, 00:45
Actualizat: 01/07/2021, 00:46

​CFR Călători a anunțat că preia cursele între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, operate până acum de compania privată Regio Călători, care a anunțat recent că se retrage de pe această rută.

Regio avea 10 trenuri pe sens, zilnic, iar acum vor fi 36 de trenuri pe sens, dintre care 31 ale CFR Călători și 5 ale Transferoviar, conform datelor de pe platforma Infofer.

Compania Regio Călători, care opera 20 dintre cele 72 de trenuri care circulă zilnic pe linia lungă de 20 km, au anunțat că se vor retrage de la 1 iulie. Astfel, în acest context, în mai multe intervale trenurile ar fi putut circula la o distanță de 80 de minute.

Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, a confirmat luni seară, pentru ClubFeroviar.ro că operatorul feroviar de stat urma să ceară a doua zi să preia, începând de joi, 1 iulie, toate traseele de aeroport abandonate de operatorul privat Regio Călători.

Însă, totul depindea de acceptul Autorității pentru Reformă Feroviară, instituție condusă de Gigi Gavrilă, care trebuia să fie de acord cu suplimentarea Contractului de servicii publice.

Linia de cale ferată care leagă Aeroportul Otopeni-Henri Coandă de Gara de Nord a fost inaugurată, cu probleme, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut.

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase