Care este ingredientul pe care trebuie să-l pui peste cartofii prăjiți pentru a le da un gust mai bun ca la restaurant. Trucul este folosit și de bucătarii cu experiență.
Află și tu care este ingredientul care trebuie pus peste cartofii prăjiți pentru a a avea un gust cu adevărat intens. Metoda este folosită în special de bucătarii cu mare experiență.
Cartofii prăjiți se numără printre cele mai apreciate preparate din întreaga lume, fiind consumați ca atare sau ca și garnitură. În general, modul de preparare este același, însă se pot folosi anumite trucuri pentru a le da o savoare specială.
Cu ajutorul unui ingredient banal, cartofii prăjiți vor fi mult mai gustoși, chiar mai buni decât cei de la restaurant.
Este vorba despre lămâie, a cărei aromă acidulată le poate da un gust mai bun cartofilor prăjiți. Sunt mai multe motive pentru care se merită să adaugi lămâie la acest fel de mâncare.
Cum aroma naturală a cartofilor este una blândă, cu amidon, acest lucru reprezintă o bază foarte bună pentru diverse condimente. Astfel, sucul de lămâie oferă o explozie de aciditate, care echilibrează acest preparate, dar îl și intensifică.
Datorită aromei acidulate a lămâii, se mai ia din greutatea cartofilor prăjiți. Gustul va fi mai armonios, dar și mai bun. Mai mult, sucul de lămâie conferă o calitate proaspătă preparatelor pe bază de cartofi, inclusiv pentru cei prăjiți. Ai nevoie doar de o cantitate mica de suc de lămâie, pentru a te bucura de gustul proaspăt.
De asemenea, lămâia este un ingredient care se potrivește foarte bine cu anumite ierburi și condimente utilizate în felurile de mâncare pe bază de cartofi.
În plus, atunci când utilizezi o combinație de rozmarin și cimbru, aroma va fi una mult mai bună datorită lămâii. Ingredientul se potrivește foarte tare și cu usturoiul adăugat pe cartofi. În plus, lămâia se poate folosi și pentru combinația de pătrunjel și mărar întrucât se îmbină foarte bine cu acestea. Gustul se va simți mult mai proaspăt. Dacă vrei cartofii să fie mai iuți, poți folosi și fulgi de chili, puțină lămâie, pentru o notă acidulată.
Un alt motiv pentru care este bine să folosești un strop de suc de lămâie peste cartofii prăjiți este faptul că acesta le oferă textura crocantă. Tot ce trebuie să faci este să îl adaugi după prăjirea cartofilor.
Dacă folosești suc de lămâie atunci când prepari cartofi prăjiți, masa va fi mai ușor de digerat datorită acidului citric. El stimulează producția de enzime digestive și contribuie la descompunerea alimentelor care sunt bogate în amidon, cum sunt cartofii. Iar datorită acidității din lămâie vei folosi mai puțină sare în cartofi, care vor fi mai sănătoși, conform dcmedical.ro.
CITEȘTE ȘI: