Ce vor păți șoferii care fac drifturi pe stradă sau în parcări, prin aplicarea noilor măsuri din Codul Rutier

Ce vor păți șoferii care fac drifturi pe stradă sau în parcări, prin aplicarea noilor măsuri din Codul Rutier
Foto: Brigada Rutieră, caracter ilustrativ
Publicat: 23/02/2022, 10:52

Șoferii teribiliști care fac drifturi pe stradă sau prin parcări vor rămâne fără permis, potrivit modificărilor Codului Rutier, care vor intra în vigoare peste câteva zile, pe data de 27 februarie.

Potrivit noilor modificări aduse Codului Rutier, șoferii teribiliști care fac drifturi prin parcări sau pe străzi vor rămâne fără permis pentru o perioadă de 30 de zile, după data de 27 februarie.

În prezent, șoferii care fac drifturi sunt doar amendați pentru deranjarea liniștii publice.

Codul Rutier a fost modificat, printr-o ordonanță care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii ianuarie, însă mai multe schimbări care îi vizează pe șoferi, pentru creșterea siguranței în trafic, se aplică de pe data de 27 februarie.

Se va sancționa condusul agresiv

Ordonanța Guvernului nr 1./2022 a adus o serie de modificări Codului rutier, în vigoare de la 31 ianuarie, cu scopul de face circulația rutieră să fie mai sigură, implicit ca numărul accidentelor rutiere să scadă. Astfel, s-au înăsprit sancțiunile pentru încălcarea legislației rutiere, dar au fost incluse și noi prevederi.

Printre altele, va putea fi sancționat condusul agresiv, iar mersul pe banda de urgență a autostrăzilor va fi amendat mai drastic, printre altele. În timp ce unele modificările sunt aplicabile din 31 ianuarie, cele mai multe vor intra în vigoare după 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial (28 ianuarie), respectiv din 27 februarie, conform unei sinteze realizate de publicația avocatnet.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase