VIDEO – Celulă de criză la nivelul Guvernului, pentru gestionarea efectelor temperaturilor ridicate / Nicolae Ciucă: În situația în care se impune, va interveni și Armata

Publicat: 20/07/2022, 12:11
Actualizat: 20/07/2022, 12:24

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă înfiinţarea unei celule de criză care să monitorizeze, începând de joi, efectele produse de temperaturile foarte ridicate aşteptate în perioada următoare.

„Am desfăşurat prima reuniune a Comitetului interministerial dedicat analizării şi monitorizării efectelor pe care le produce seceta şi am stabilit ca la nivelul Guvernului să continuăm să avem o monitorizare continuă şi o informare continuă, activitate care se va derula prin întâlniri săptămânale şi raportări săptămânale. Vom avea o informare la nivelul Ministerului Agriculturii, coordonator al acestui comitet, cu tot ceea ce înseamnă informaţii privind suprafeţele afectate, regiunile afectate, culturile, estimările şi măsurile luate la nivelul Guvernului.

Premierul a precizat că a discutat, de asemenea, „cu reprezentantul ANM şi prognozele pentru perioada imediat următoare evidenţiază temperaturi foarte ridicate”.

„Am să dau sarcină Departamentului pentru Situații de Urgență pentru ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, de mâine (joi -n.red.), o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate. În acest sens, astăzi vom avea o întâlnire a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va întocmi o decizie prin care se va transmite către toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi instituţii un pachet de măsuri care vizează atât monitorizarea, cât şi prevenirea efectelor produse de temperaturile ridicate”, a transmis șeful Executivului, înaintea ședinței de guvern de miercuri.

Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu un pachet de informaţii despre punctele de ajutor instalate

În felul acesta, DSU va coordona activitatea la nivel naţional, a precizat el.

„Împreună cu celelalte ministere de linie vom lua măsuri de informare a populaţiei, de coordonare cu ONG-urile şi cele de voluntari pentru identificarea persoanelor vulnerabile și stabilirea de măsuri pentru sprijinul acestora”, a mai spus premierul.

La nivelul Ministerului Sănătăţii, premierul a cerut un pachet de informaţii astfel încât cetăţenii să ştie despre efecte şi punctele de ajutor instalate ca urmare a deciziei de la nivelul CNSU şi a deciziilor autorităţilor locale.

Premierul a mai spus că, „la nivelul Guvernului va exista o platformă de informare cu toate aceste date şi informaţii și, de asemenea, elementele de prognoză, astfel încât să ave, toate măsurile de prevenire luate şi echipamentele operative pentru a putea să intervenim în caz de nevoie”.

„Am discutat cu şeful DSU în această dimineaţă (miercuri – n.red.). Sunt toate măsurile în pregătire. De asemenea, am discutat ca, în situaţii în care se va impune, ministerele de linie, inclusiv MApN, să vină cu sprijin. Celula de monitorizare şi decizie va funcţiona permanent, atât timp cât se va impune”, a conchis Ciucă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu