Cercetătorii sud-africani au făcut anunțul: Vaccinurile împiedică Omicron să provoace o formă gravă de COVID-19

Cercetătorii sud-africani au făcut anunțul: Vaccinurile împiedică Omicron să provoace o formă gravă de COVID-19
Foto: Pixabay - ilustrativ
Publicat: 03/12/2021, 11:13

Cercetătorii din Africa de Sud au anunțat că vaccinurile împiedică omicron să provoace o formă gravă de COVID-19.

De asemenea, testul PCR permite aflarea faptului că infecția este cu noua mutație a coronavirusului, fără să fie necesară secvențierea genomului, scrie El Pais.

NGS-SA (Network for Genomic Surveillance in South Africa) a prezentat, miercuri, datele inițiale privind Omicron.

Omicron, diferit de delta și alte variante anterioare

Genetica omicron este complet diferită de cea a delta sau a altor variante anterioare, a declarat Richard Lessels, expert în boli infecțioase.

Vaccinurile reprezintă, în continuare, singura cale de a împiedica boala să se agraveze și să ducă la spitalizarea unui pacient COVID.

Chiar dacă varianta îi afectează și pe cei cu schema completă de vaccinare, aceștia evită spitalizarea. Din păcate, riscul de reinfectare este mare.

NICD (Institutul Național de Boli Infecțioase din Africa de Sud) a confirmat, joi, că, în noiembrie, din 249 de secvențieri, 183 au fost omicron.

Imunitatea dată de COVID-19, odată trecută, nu oferă protecție în fața omicron. Varianta a fost descoperită în mai mult de 20 de țări, dar Africa de Sud și Botswana înregistrează 62% dintre cazuri la nivel global.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult