UPDATE | Un grec care a omorât un motociclist în Bulgaria și a fugit de la locul accidentului a fost prins în România. Instanța l-a lăsat liber, dar i-a interzis să plece din România (FOTO)

UPDATE | Un grec care a omorât un motociclist în Bulgaria și a fugit de la locul accidentului a fost prins în România. Instanța l-a lăsat liber, dar i-a interzis să plece din România (FOTO)
Cetățean grec, arestat în România după ce a accidentat mortal un motociclist în Bulgaria
Publicat: 04/08/2021, 17:30
Actualizat: 05/08/2021, 19:25

Un grec care a lovit cu mașina un motociclist în Bulgaria, i-a ascuns cadavrul și apoi a fugit de la locul accidentului a fost prins în România, după ce a dus autoturismul la un service auto din Măgurele, pentru reparații, deși nu avea autorizație. Anastasios Favatas, în vârstă de 68 de ani, care are drept de rezidență în România, a fost reținut marți de polițiștii ilfoveni, după ce au aflat că autoritățile bulgare îl căutau, în baza unui mandat european de arestare, pentru accidentul pe care l-a provocat în apropierea orașului Pleven.

UPDATE: Procurorii l-au dus miercuri pe Anastasios Favatas la Curtea de Apel București pentru arestarea provizorie în vederea predării către autoritățile bulgare, dar instanța a dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 30 de zile și a stabilit un nou termen de judecată pentru 12 august, când anchetatorii trebuie să aducă la instanță mandatul european de arestare, tradus în limba română și greacă.

În perioada în care va fi sub control judiciar, grecul are interdicție de a părăsi țara și este obligat să se prezinte la instanță de fiecare dacă când este chemat, dar și să meargă la o secție de poliție din Sectorul 3 în zilele stabilite prin programul de supraveghere și să anunțe imediat instanța dacă își schimbă locuința.

După decizia instanței, grecul a fost eliberat din centrul de arest unde a stat în perioada cât a fost reținut.

Grecul era căutat de autoritățile bulgare pentru uciderea motociclistului

Anchetatorii români au dat de urma grecului după ce un polițist care era întâmplător în service-ul auto unde acesta spera să își acopere urmele accidentului și-a dat seama că mașina lovise ceva cu putere, iar lipsa autorizației de reparație era o suspiciune în plus.

În urma verificărilor, polițiștii din Măgurele au stabilit că mașina fusese implicată într-un accident rutier, în orașul bulgăresc Pleven, în urma căruia un motociclist și-a pierdut viața. După accident, spun anchetatorii, grecul ar fi mutat victima cu tot cu motocicletă într-un șanț de pe marginea drumului, acoperind zona cu crengi.

La momentul la care a fost prins în Romînia, pe numele grecului era emis, din 3 august, un mandat european de arestare, de către autoritățile din Bulgaria, care îl căutau pentru a-l pune sub acuzare pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Polițiștii l-au ridicat dintr-o anexă de birouri a atelierului auto din orașul Măgurele, unde adusese mașina după ce vorbise cu angajații service-ului să facă reparații fără a prezenta autorizație de reparație. În această cauză, polițiștii din Măgurele au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnica ori efectuarea reparatiilor, potrivit IPJ Ilfov.

Din momentul reținerii, grecul a intrat în custodia polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, pentru efectuarea procedurilor privind punerea în aplicare a mandatului european de arestare.

Cum a intrat cetățeanul grec în România

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că grecul Anastasios Favatas a intrat în România cu numere false românești și a dus mașina la un service din Măgurele, unde deja se apucaseră să o repare.

Imediat după accident, acesta a apelat la ajutorul unei persoane, care a sunat la o firma și a cerut să îi transporte mașina cu o platformă auto, el continuându-și drumul până la București cu un taxi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Vremuri tulburi pentru aceste zodii. Urmează decizii radicale
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
În urmă cu 59 de ani s-a stins din viaţă liderul comunist Gheorghe Gheorghiu Dej