VIDEO | Cîmpeanu: Evaluările și-au pierdut foarte mult din relevanță. Anul trecut erau 53% elevi de top, acum sunt 60%. În doi ani suntem la 100% și atât

Publicat: 14/02/2022, 22:14
Actualizat: 15/02/2022, 09:54

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, la Digi24 că evaluările din ultima perioadă nu mai reflectă realitatea cunoștințelor elevilor, iar dacă se păstrează acest trend nu facem decât să avem un procent fals de 100% elevi de top.

„Evaluările și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă anul trecut 53% din elevi au avut peste media de 8,50 – am cules date la finalul primului semestru și nu mai sunt 53% elevi de top – sunt 60%. În ritmul ăsta unde o să ajungem? Dacă se păstrează acest trend înseamnă că într-un an sau doi o să avem 100% elevi cu note maxime și atât”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă celelalte probleme din educație (clase prea mari. materie stufoasă, profesori plictisiți etc) nu ar trebui rezolvate, ministrul Educației a afirmat: „Clasele prea mari au început să fie rezolvate, ba chiar au creat nemulţumiri mari şi foarte mari, din cauza limitării numărului de elevi din clasă. Supraîncărcarea programelor este un element extrem de important. Trebuie schimbat ceva pe acest palier. Schimbarea se cheamă planuri cadru noi, începând cu anul 2023, pentru liceu, ocazie cu care vor trebui revizuite şi planurile cadru pentru gimnaziu, care au avut şansa să demonstreze într-un ciclu ce progres au reuşit să genereze. Şi din păcate nu au reuşit să genereze un progres. Schimbările au fost mai degrabă de formă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Eu nu cred că e necesar pentru toţi copiii – geometria vectorială”

Ministrul a afirmat că materiile școlare ar trebui adaptate pentru a fi cu adevărat eficiente: „am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială”.

„Rezistenţa la schimbare. Nici măcar nu pot fi acuzaţi profesorii care predau o anumită disciplină că îşi iubesc atât de tare disciplina aceea încât nu au vrut să renunţe la nimic, nici din numărul de ore, nici din materia predată. Am ajuns să facem geometrie vectorială pentru toţi copiii. Eu nu cred că e necesar pentru toţi copiii geometria vectorială, de exemplu. Nu cred!

Se pot supăra pe mine colegii de matematică, profesorii de matematică. Eu sunt totuşi absolvent de matematică – fizică, treapta I, treapta a II-a la Sfântul Sava şi m-am descurcat fără geometrie vectorială. Adică am reuşit să fac câte ceva în viaţă şi fără geometrie vectorială. S-ar putea să mai existe şi alţi tineri care să reuşească să facă câte ceva în viaţă, mult sau puţin, fără geometrie vectorială”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Ministrul își face „mea culpa” și spune că vinovați pentru actuala situație din educație sunt miniștri Educației care s-au perindat pe la Minister de-a lungul timpului.

„Cine să fie? Cei ca mine, care am fost miniştri şi în 2014 şi în 2015  şi n-am avut curajul şi tăria ca să nu se supere prea mută lume pe noi”, a declarat Cîmpeanu.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom