Cine este, de fapt, Vlad Mornea – „Escrocul Clujului” care a înșelat zeci de persoane cu un milion de euro

Cine este, de fapt, Vlad Mornea - Escrocul Clujului care a înșelat zeci de persoane cu un milion de euro
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 09/11/2022, 09:35

Clujeanul acuzat că a înșelat zeci de persoane, cu un milion de euro, a fost trimis în judecată. Dosarul escrocului „de profesie” Vlad Mornea, cel care a împrumutat de la oameni suma fabuloasă, este uluitor.

Vlad Mornea se află în stare de arest și va fi judecat la Judecătoria Cluj-Napoca. 18 persoane sau firme au fost victimele țeparului, de la care a încasat, în total, suma uriașă de un milion de euro.

Mulți oameni au și renunțat să mai ceară banii, crezând că nu vor mai recupera nimic.

Vlad Mornea este din Câmpia Turzii și a fost arestat preventiv în data de 1 august 2022. Anchetatorii au făcut percheziții la acesta, după ce oamenii păgubiți au protestat în fața locuinței lui din Cluj-Napoca, avertizând că escrocul vrea să fugă din țară.

Din acest motiv, judecătorii nu l-au eliberat din arest în ultimele trei luni.

Modul de operare: Cum dădea țepe Vlad Mornea

Unul dintre păgubiți spune că i-a împrumutat lui Vlad Mornea suma de 25.000 de lei. Țeparul a spus că va aduce telefoane la prețuri rezonabile și banii ar fi reprezentat un avans. O parte din aceștia au fost dați și cu împrumut. Telefoanele ar fi venit din Ungaria, dar nu au ajuns niciodată!

Alții au fost trași pe sfoară cu altă metodă: „A venit la noi cu o comandă mai mare, după care noi am livrat-o în două tranșe, însumând 23.700 de euro. A plătit 3.000 de euro și apoi nimic. Cumpăra terminale telefonice scumpe și plătea și tot cumpăra și plătea, dar la un moment dat venea, cumpăra și spunea că va plăti când ajunge la birou, dar nu a mai apărut”, s-a plâns administratorul unei firme.

Vlad Mornea administra un magazin GSM într-un mall. Un alt clujean spune cum a fost păcălit: i-a dat bani pentru un telefon, iar el a spus că trebuie să cumpere minim două. „Am zis ok, iar după ce am plătit mi-a zis că dacă mai cumpăr două îmi dă toți banii înapoi și telefonul gratis”. Prin această metodă, omul a pierdut 18.400 de lei.

Vlad Mornea, ironic: Ce spune despre milionul de euro

Un alt păgubit i-a dat 20.000 de euro și spune că există un grup de WhatsApp cu toate victimele lui Mornea, daunele ajungând la 654.000 de euro.

Un alt păgubit, un dezvoltator imobiliar, i-a dat escrocului nu mai puțin de 200.000 de euro! Paguba totală este de peste 800.000 de euro, dar sumele totale ar putea însuma 1 milion de euro.

Cel acuzat de escrocherii este însă ironic: „Am văzut și eu că e un milion de euro. Prima dată i-aș număra, dacă i-aș avea”, afirmă Vlad Mornea, cel acuzat că a înșelat zeci de persoane.

Până acum, 17 persoane au depus deja plângere la Poliția Cluj și se bănuiește că Mornea ar fi investit banii în crypto, pe care i-ar fi pierdut în urma prăbușirii pieței de monede virtuale, scrie stiridecluj.ro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase