Cine este noul primar din Moldova Nouă. Candidatul susținut de Florin Călinescu a pierdut alegerile

Cine este noul primar din Moldova Nouă. Candidatul susținut de Florin Călinescu a pierdut alegerile
Cine este noul primar din Moldova Nouă. Candidatul susținut de Florin Călinescu a pierdut alegerile / Foto: Captură
Publicat: 25/01/2021, 09:53

Alegerile pentru funcția de primar în Moldova Nouă au fost câștigate de către candidatul liberal Ion Chisăliță. Eugen Băleanu, candidatul susținut de actorul Florin Călinescu, a pierdut alegerile.

Rezultatele provizorii îl arată pe Ion Chisăliță, candidatul PNL, cu un total de 2.710 voturi valabil exprimate, adică 68,47%, iar pe Eugen Băleanu candidatul Partidului Verde cu 1.184 de voturi, reprezentând 29,91%. Voturi nule au fost 64, adică 1,62%, scrie Adevărul.ro.

Din cei 10.911 alegători înscriși pe listele permanente s-au prezentat la vot 3.715.

Au fost înregistrați și 183 de votanți pe liste suplimentare, respectiv 71 votanți din Clisura Dunării, care au cerut urna mobilă. În total, la alegerile de duminică au votat 3.958 de persoane.

„Garantat” de Florin Călinescu

Eugen Băleanu, candidat susținut atât de PSD, prin Adrian Toma, primarul ales în septembrie de oameni, dar nevalidat de Biroul Electoral Central, cât și de actorul Florin Călinescu, a pierdut în fața rivalului său.

Cei doi au încercat să-l impună pe Eugen Băleanu. „Eu garantez că va face treabă, dacă nu, la mine veniți!”, a spus Călinescu (Partidul Verde).

Adrian Toma, acuzat că a candidat „ilegal”

Ion Chisăliță a fost susținut în campanie de colegii de partid. La Moldova Nouă au ajuns fostul premier Ludovic Orban și fostul ministru de Interne, Marcel Vela, cel care și conduce PNL în Caraș-Severin.

Alegerile din Moldova Nouă au fost invalidate de BEC după ce Adrian Toma (PSD), cel care a câștigat primăria în septembrie, ar fi candidat ilegal.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase