VIDEO | Ciolacu, despre suspendarea lui Iohannis: Să vorbim de un demers de suspendare fără o majoritate, mi se pare o temă falsă

Publicat: 05/10/2021, 23:53
Actualizat: 06/10/2021, 11:54

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că în acest moment mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis și este atributul lui constituțional să facă o nominalizare de premier, în timpul maximal indicat de Constituție. Ciolacu a precizat că Guvernul Cîțu trebuia să vină până pe 20 octombrie în fața Parlamentului pentru votul de încredere, însă în acest moment, Executivul nu mai poate funcționa deloc, după ce a căzut în urma moțiunii de cenzură.

„Atributul constituțional e al domnului Iohannis. Ce va face PSD? O să cerem grupurilor parlamentare să mărim programul de lucru la Parlament, să intrăm cu soluțiile pentru români prin Parlament. Guvernul e căzut, nu mai poate emite OUG, putem suplini cerințele românilor prin exercițiul democratic din Parlament. Nu eu îi dau timp”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat cât timp îl va așteptă pe Iohannis să facă o nominalizare de premier, Ciolacu a răspuns: „Atâta timp cât e în Constituție. Noi am respectat Constituția. Nu există fără limită nimic. Pe 20 oct se termină termenul limită de ministru interimar la Justiție. Ministrul Justiției a fost demis de Cîțu, nu a fost făcută nicio propunere, în 45 de zile premierul trebuia să vină la un vot în fața Parlamentului. Guvernul, nu doar că e căzut, dar nu mai poate funcționa deloc”.

Președintele PSD a explicat că legislativul poate să suplinească executivul, dar este imperios necesară formarea unui Guvern responsabil pentru România.

Liderul PSD a precizat că, din acest moment, președintele Klaus Iohannis mai are termen până pe 20 octombrie să rezolve criza politică, întrucât România are un Guvern interimar care trebuie să ceară votul de încredere în Parlament.

„Când nu ai un executiv funcțional, legislativul poate să suplinească acest executiv. E normal să căutăm soluții imediate pentru români. Termenul până când Iohannis trebuie să rezolve problema este deja 20 octombrie. România are un guvern interimar, nu sunt 45 de zile până pe 20 octombrie”, a explicat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre suspendarea președintelui, susținând că, în acest moment, Klaus Iohannis nu reprezintă prioritatea românilor. El a explicat că un astfel de demers trebuie susținut cu un număr de voturi destul de mare, însă acest lucru poate fi pus în discuție doar când există o majoritate bine conturată și care să împărtășească același obiectiv.

„Există vreo majoritate în acest sens? O prioritate a românilor ? Momentan, PSD este cea mai stabilă forță politică din România și cea mai responsabilă. Aici facem diferența între partidele care câștigă alegeri și cele care, de la un scor mic, vor să vină cu lucruri fantastice, ca să schimbe agenda. Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis… L-am auzit pe Orban, a spus că Iohannis a încălcat Constituția. Are 41 de parlamentari (care îl susțin pe Orban – n.r.). Dacă Barna, Cioloș… Ca să suspenzi un președinte îți trebuie o majoritate în Parlament. Să vorbim de un demers fără o majoritate, mi se pare o temă falsă în acest moment. Dacă vreți să intrăm noi, PSD, într-o temă falsă, vă spun că nu voi face acest lucru, cu toată responsabilitatea”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun