VIDEO | Ciolacu: Prin mărirea salariului minim impozitat, Florin Cîțu făcut o șmecherie pentru bani la buget, să mărească colectarea

Publicat: 05/10/2021, 23:30
Actualizat: 06/10/2021, 01:19

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a precizat că noul Guvern trebui să ia în calcul creșterea salariului minim, diferențiat în funcție de nivelul studiilor, astfel încât românii să simtă o reală creștere a nivelului de trai. El i-a acuzat pe guvernanți că au promis o majorare a salariului, dar au impozitat creșterea cu aproape jumătate din valoarea totală, astfel încât, ce rămâne după taxare , este puțin peste 100 de lei, ca să facă o șmecherie pentru bani la buget.

„Creșterea salariului minim. Avem un salariu minim general de 2.300 lei, brut. 1 noiembrie 2022. 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare, minim (1 ian 2022). Ei au venit cu ordonanța, dar au impozitat cu cât au mărit salariul minim. Toți angajații cu salariu minim sunt în ZONA PRIVATĂ, 1,8 milioane români. Nu ai mărit nimic, ai făcut o șmecherie pentru bani la buget, să mărești colectarea. Nu așa se fac lucrurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, președintele social-democraților a precizat că noul Guvern trebuie să crească și punctul de pensie de la 1.442 de lei la 1.600 de lei de la 1 noiembrie, iar indemnizația socială trebuie să crească de la 800 de lei la 1.000 de lei. El a atras atenția că dacă aceste măsuri nu sunt luate cat mai repede cu putință, acest lucru nu va mai fi posibil când datoria publică va depăși pragul de 55%.

„Creșterea pensiilor: punctul de pensie de la 1.442 la 1.600 lei (1 nov 2021) / indemnizația socială minimă de la 800 lei la 1.000 lei Cei care mai rezistă să poată trăi. E o urgență. Dacă nu se face această mărire acum, cf. legii 69, când ajungi la o datorie publică de peste 55%, nu mai ai voie cf legii să faci nimic. Îmi vine să sparg televizorul, opriți-vă din minciuni”, a afirmat Ciolacu.

Șeful PSD susține că are soluții si pentru sistemul medical, primele măsuri care trebuie implementate fiind implementarea a 1.500 de paturi la ATI în 30 de zile, creșterea stocurilor de medicamente și atragerea personalului medical de specialitate. Totodată sunt necesare alocări de fonduri la nivel național pentru  finalizarea investițiilor începute de autorităților locale, întrucât românii au mare nevoie dezvoltare economică și socială.

„Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare, 1.500 paturi ATI în 30 de zile, creșterea stocurilor de urgență, atragerea de personal medical

Alocarea fondurilor la nivel local – pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE / pentru funcționarea autorităților locale. Nu cred în soluțiile externe. Ei vând povești. Un ajutor exterior are anumite costuri, vom vedea și costurile, pentru acești bani, nu ne-au spus ce reforme au scris în acest PNRR. Am solicitat mecanism prin ADR-uri, autoritățile locale acreditate știu cel mai bine prioritățile lor, întâlnirile dintre primari, oamenii ăia nu fac politică, sunt responsabili, aleși direct de cetățeni. Barna dorea ca ministrul lor să aibă pixul pe fiecare contract”, a mai spus Marcel Ciolacu, marți la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în...
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului