VIDEO | Ciolacu: Prin mărirea salariului minim impozitat, Florin Cîțu făcut o șmecherie pentru bani la buget, să mărească colectarea

Publicat: 05/10/2021, 23:30
Actualizat: 06/10/2021, 01:19

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a precizat că noul Guvern trebui să ia în calcul creșterea salariului minim, diferențiat în funcție de nivelul studiilor, astfel încât românii să simtă o reală creștere a nivelului de trai. El i-a acuzat pe guvernanți că au promis o majorare a salariului, dar au impozitat creșterea cu aproape jumătate din valoarea totală, astfel încât, ce rămâne după taxare , este puțin peste 100 de lei, ca să facă o șmecherie pentru bani la buget.

„Creșterea salariului minim. Avem un salariu minim general de 2.300 lei, brut. 1 noiembrie 2022. 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare, minim (1 ian 2022). Ei au venit cu ordonanța, dar au impozitat cu cât au mărit salariul minim. Toți angajații cu salariu minim sunt în ZONA PRIVATĂ, 1,8 milioane români. Nu ai mărit nimic, ai făcut o șmecherie pentru bani la buget, să mărești colectarea. Nu așa se fac lucrurile”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, președintele social-democraților a precizat că noul Guvern trebuie să crească și punctul de pensie de la 1.442 de lei la 1.600 de lei de la 1 noiembrie, iar indemnizația socială trebuie să crească de la 800 de lei la 1.000 de lei. El a atras atenția că dacă aceste măsuri nu sunt luate cat mai repede cu putință, acest lucru nu va mai fi posibil când datoria publică va depăși pragul de 55%.

„Creșterea pensiilor: punctul de pensie de la 1.442 la 1.600 lei (1 nov 2021) / indemnizația socială minimă de la 800 lei la 1.000 lei Cei care mai rezistă să poată trăi. E o urgență. Dacă nu se face această mărire acum, cf. legii 69, când ajungi la o datorie publică de peste 55%, nu mai ai voie cf legii să faci nimic. Îmi vine să sparg televizorul, opriți-vă din minciuni”, a afirmat Ciolacu.

Șeful PSD susține că are soluții si pentru sistemul medical, primele măsuri care trebuie implementate fiind implementarea a 1.500 de paturi la ATI în 30 de zile, creșterea stocurilor de medicamente și atragerea personalului medical de specialitate. Totodată sunt necesare alocări de fonduri la nivel național pentru  finalizarea investițiilor începute de autorităților locale, întrucât românii au mare nevoie dezvoltare economică și socială.

„Gestionarea pandemiei: vaccinare + testare, 1.500 paturi ATI în 30 de zile, creșterea stocurilor de urgență, atragerea de personal medical

Alocarea fondurilor la nivel local – pentru finalizarea investițiilor cu fonduri UE / pentru funcționarea autorităților locale. Nu cred în soluțiile externe. Ei vând povești. Un ajutor exterior are anumite costuri, vom vedea și costurile, pentru acești bani, nu ne-au spus ce reforme au scris în acest PNRR. Am solicitat mecanism prin ADR-uri, autoritățile locale acreditate știu cel mai bine prioritățile lor, întâlnirile dintre primari, oamenii ăia nu fac politică, sunt responsabili, aleși direct de cetățeni. Barna dorea ca ministrul lor să aibă pixul pe fiecare contract”, a mai spus Marcel Ciolacu, marți la Antena 3.