VIDEO | Cioloș: În toamna trebuie să facem o evaluare a întregului Guvern întrucât reformele nu au avansat aşa cum noi ne-am fi dorit

Publicat: 03/08/2021, 23:15
Actualizat: 04/08/2021, 08:13

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a anunțat, marţi seară la Digi24 că, în toamnă, va fi făcută o evaluare a  activității miniștrilor, însă acest lucru va fi posibil imediat după ce se vor încheia congresele de la USR PLUS și PNL. De asemenea acesta a subliniat importantă realizării reformelor pe care și le-au asumat în programul de guvernare și care trebuie să fie duse la îndeplinire.

„E devreme să facem genul ăsta de evaluare, pe ministere, noi avem discuţii, dacă nu săptămânal, o dată la două săptămâni cel puţin am discuţii cu miniştrii apropo de cum evoluează lucrurile. Cu siguranţă în toamnă o să ne facem evaluarea, o să ne facem şi noi propria noastră evaluare şi a miniştrilor noştri şi a modului în care evoluează echipa pe care noi am trimis-o în Guvern. Va fi după Congres pentru că acum, evident, e şi perioada de vară. În septembrie vom începe cu campaniile interne şi apoi Congresul şi la noi şi la PNL”, a declarat Dacian Cioloş.
Co-preşedintele USR PLUS a mai punctat că trebuie făcută o evaluare a întregului guvern, deoarece unele ministere care și-au asumat reforme nu au avansat, exemplificând reforma administrației publice.
„Evaluarea va depinde de rezultatul de la guvernare şi aici va trebui o evaluare în Coaliţie, a Guvernului că atare, nu doar a unor miniştrii. Trebuie să vedem cum au funcţionat lucrurile. Evident, asta se vede cu ochiul liber, o spun şi eu, din păcate, reformele nu au avansat aşa cum noi ne-am fi dorit. Sunt mai multe pe care nu am avansat suficient. Eu mă gândesc, în primul rând, şi am tot vorbit despre asta, o reforma administraţiei publice, o creştere a performanţei în administraţia publică prin depolitizare. Asta înseamnă organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor şi mă gândesc la posturile de conducere. Apoi claritate în carieră, în evoluţia profesională în administraţia pubică pentru cei care lucrează acolo fără proptele politice sau sinecuri politice. Fără o reformă a administraţiei publice, o creştere a performanţei administraţiei publice, depolitizare, profesionalizare, digitalizarea va veni şi ea, e prinsă în PNRR, fără lucrurile acestea nu avem cum să facem reforme eficiente în sănătate, în educaţie sau în alte domenii care ţin de performanţa statului”, a declarat Dacian Cioloş.
Cioloș afirmă că reforma prin care pensiile speciale trebuiau fi eliminate, bate de asemenea pasul pe loc, fiind blocat chiar de către partenerii de coaliție PNL şi UDMR.
„Apoi cu pensiile speciale batem pasul pe loc. Nu simt apetit pe colegii din Coaliţie, de la PNL şi UDMR, să avanseze pe dosarele astea. Până acum noi am tot insistat, din partea USR PLUS, e un grup de lucru care s-a constituit cu colegi din Parlament şi cu Ministerul Muncii. Am discutat cu colegi de-ai noştri care fac parte din acel Grup, dar nu au avansat discuţiile, nu prea au fost disponibili ceilalţi colegi să se întâlneadcă şi să poarte discuţiile. Noi, USR PLUS ne vom face temele şi vom veni cu propria analiză să vedem cum vom rezolva, dincolo de pensiile speciale ale primarilor, pentru care e nevoie pur şi simplu de un vot în Parlament”, a declarat Cioloş.
Discuţiile despre desfiinţarea Secţiei Speciale, continuă să fie un subiect fierbinte în coaliție, întrucât este deja cunoscut că cei de la UDMR se opun vehement acestei reforme.
”La Secţia Specială ştiţi deja subiectul, ministrul Stelian Iona a făcut deja câteva propuneri, o să le mai discutăm pentru că până în toamnă şi acolo trebuie să găsim o formulă”, a declarat Dacian Cioloş.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...