VIDEO | Cîţu, despre PNRR: ”Ţinta mea este să-l avem înainte de 15 septembrie aprobat”

Publicat: 28/07/2021, 00:29
Actualizat: 28/07/2021, 02:01

Florin Cîţu a anunțat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României va fi aprobat în luna septembrie. Premierul susţine că va discuta cu miniştrii ale căror ministere care au nevoie de finanţare pentru a începe proiecte derulate prin PNRR, ca să poate accesa fonduri de la buget pentru a le demara.

„Avem un Guvern nou, o coaliţie care a început discuţia pe PNRR mai târziu decât celelalte ţări. Toate au început anul trecut prin octombrie, noi aveam un PNRR. În coaliţie s-a decis să fie puţin schimbat PNRR-ul, varianta cu care am mers la Bruxelles. Deci am avut de aici puţin delay. Ceea ce pot să vă spun eu, că va fi aprobat în septembrie. August nu se lucrează, că ar fi fost în august, dar în august ştiţi foarte bine că în Comisia Europeană nu prea se lucrează, şi atunci nu are cum să fie aprobat. Ţinta mea este să-l avem înainte de 15 septembrie aprobat sau în jur de 15 septembrie, poate mai devreme”, a declarat Florin Cîţu, marți, la Digi 24.
Prim-ministrul a precizat că în cazul unor ministere, Guvernul poate face un efort bugetar la rectificare, astfel încât proiectele să fie începute din bani de la Guvern, urmând ca sumele respective să fie recuperate după aprobarea PNRR.
Totodată, acesta a menţionat că discuţiile pe tema PNRR durează mai mult  pentru că doreşte să se asigure că toate proiectele vor primi finanțarea de la Comisia Europeană.