Ciucă: Actele normative referitoare la PNRR reprezintă o prioritate pentru Guvern | VIDEO

Publicat: 08/12/2021, 11:46

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că actele normative referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trebuie să reprezinte o prioritate pentru Executiv.

Acesta le-a cerut miniștrilor să se concentreze pe pregătirea cadrului financiar și gestionarea fondurilor pe care România urmează să le primească prin PNRR, dar și pe actele normative privind coordonarea și monitorizarea implementării acestui plan.

Premierul a cerut ca aceste acte normative să fie aprobate până la sfârșitul acestui an.

„Am să subliniez câteva puncte. Primul – legat de ordonanţa de urgenţă privind pregătirea cadrului financiar şi a mecanismelor de gestionare a fondurilor de care România va beneficia prin PNRR. Vom discuta toate aceste subiecte în detaliu. În plus, vreau să reţineţi că până la finele anului va trebui să aprobăm hotărârea de guvern privind operaţionalizarea comitetului instituţional de coordonare şi cea a comitetului de monitorizare a PNRR, precum şi ordonanţa de urgenţă pentru ratificarea Acordului de împrumut semnat cu Comisia Europeană pentru PNRR. Toate aceste elemente reprezintă priorităţi, aşa cum am discutat la întâlnirile anterioare”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Nicolae Ciucă: Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Guvernul va aproba, în ședință, prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie.

Totodată, Executivul va aproba și noile măsuri referitoare la gestionarea pandemiei în perioada sărbătorilor.

„Astăzi vom aproba hotărârea de guvern referitoare la prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi măsurile pentru sărbătorile de iarnă”, a spus Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.