Clotilde Armand, criticată dur de Sebastian Burduja, după umilirea copiilor cu Sindrom Down. „Este de o ticăloșie greu de imaginat. A făcut asta din răzbunare”

Clotilde Armand, criticată dur de Sebastian Burduja, după umilirea copiilor cu Sindrom Down. „Este de o ticăloșie greu de imaginat. A făcut asta din răzbunare”
Clotilde Armand, criticată dur de Sebastian Burduja
Publicat: 06/07/2021, 08:45

Clotilde Armand este acuzată de Sebastian Burduja, liderul filialei PNL Sector 1, că a blocat intenționat un proiect pentru copiii cu Sindromul Down. Liberalul spune că, astfel, primarul Sectorului 1 s-a răzbunat pe copii, pentru că liberalii au refuzat să-i voteze un proiect privind rectificarea bugetului Primăriei.

Sebastian Burduja susține că edilul Clotilde Armand a blocat din rea voință proiectul menit să-i ajute pe copiii cu Sindromul Down. Centrul pentru copiii cu Sindrom Down urma să fie construit lângă Piața Victoriei, pe un teren al Bisericii Mavrogheni.

PNL-istul a explicat că proiectul are toate avizele, dar nu a fost adoptat, deoarece liberalii nu au votat un alt proiect promovat de edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Burduja, despre Armand: „Am cerut public să revină asupra acestei decizii…”

Burduja a explicat, la România TV, cum a fost iscat acest scandal.

„Se vede şi în înregistrarea şedinţei Consiliului Local de vineri. În momentul în care nu i-au trecut amendamentele şi proiecte de rectificare bugetară, dânsa a solicitat retragerea acestui proiect pentru copiii cu sindrom Down şi autism.

Este de o ticăloşie greu de imaginat şi am cerut public să-şi ceară scuze şi să revină asupra acestei decizii”, a declarat Sebastian Burduja, liderul filialei PNL din Sectorul 1, la postul de televiziune.

Acesta a anunțat că proiectul pentru sprijinirea copiilor cu Sindromul Down va fi inclus pe următoarea ordine de zi a Consiliului Local Sector 1.

Liderul liberal: „Nu-și poate bate joc de acești copii”

„Cu toate sinceritatea, am îndurat foarte mult în ultimele luni. Am considerat că lucrurile trebuie tranşate în privat. Situaţia se degradează. Nu-şi poate bate joc de acest centru, de aceşti părinţi, de aceşti copii”, a mai precizat Burduja.

Burduja a mai spus că proiectul pentru înființarea unui centru pentru copiii cu Sindrom Down implică „undeva la 900.000 de euro, ceea ce pentru Primăria sectorului 1 este o sumă rezonabilă”.

„Valoarea totală este de trei milioane de euro, dar pe mai mulţi ani. E un teren al parohiei Mavrogheni. Doar terenul face un milion de euro. Au strâns şi 100.000 de euro din faptele bune ale credincioşilor de acolo”, a mai spus liderul liberal.

Burduja, despre Armand: „Linia roșie a fost depășită!”

„PÂNĂ AICI. AJUNGE!

Zilele trecute s-a întâmplat ceva efectiv de neimaginat la Primaria Sectorului 1: primarul Armand Clotilde a blocat proiectul primului centru integrat pentru copii cu Sindrom Down din România. Da, ati citit bine, chiar daca pare absurd si ireal. A făcut asta din răzbunare față de PNL, în dispreț total fața de niște copilași nevinovați, care ar trebui lăsați deoparte de orice joc politic murdar.

Pe scurt, povestea acestui proiect este povestea unor oameni minunati, care s-au luptat ani de zile pentru a da copiilor cu Sindrom Down șansa recuperării si integrarii in societate. Un centru integrat pentru acești copii nu exista nicăieri in țara, in România anului 2021. O mâna de oameni cu frica de Dumnezeu, părinți si oameni cu inima mare au hotarat sa facă acest Centru in sectorul 1, lângă Piața Victoriei, pe un teren care aparține de Biserica Mavrogheni. PNL a răspuns apelului lor si, cu prilejul adoptării bugetului, a introdus un amendament – votat in unanimitate – pentru sustinerea acestei investiții. Acesta ar fi trebuit urmat de un protocol, pentru ca investiția sa poată începe efectiv (are toate avizele).

„Primarul Armand Clotilde s-a răzbunat”

Ce a urmat depășește orice imaginație si orice limite ale bunului simt. Inițiatorii proiectului au fost amânați si purtați cu vorba timp de luni de zile. Intr-un final, primarul sectorului 1 a acceptat introducerea acestui punct pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de vineri, 2 iulie.

Dar asta nu e tot. Pentru ca nu a reusit sa-și impună un proiect de rectificare bugetara (făcut pe genunchi, fără nicio consultare), primarul Armand Clotilde s-a răzbunat și a cerut retragerea proiectului legat de Centrul Down de pe ordinea de zi. Totul este înregistrat, iar înregistrarea e (deocamdată) disponibilă pe site-ul primăriei sectorului 1. Priviți și va minunati cum se răzbuna un primar ales pe copiii cu Sindrom Down. Fără nicio justificare, fără nicio explicație. Cum este posibil așa ceva??!!

„Ne vom lupta până la capăt”

Solicit public acestui primar sa își ceara scuze in fata acestor copii, a părinților lor și a tuturor cetatenilor sectorului 1! RUȘINE! Am înțeles ca politica se face dupa mintea unora doar cu scandal și răzbunări, dar totul are o limita. Iar administrația are nevoie de proiecte care sa rezolve nevoile oamenilor.

Ca urmare a acestui comportament abuziv a primarului in funcție, viceprimarul liberal Ramona Porumb și colegii mei din consiliul local au depus astăzi un proiect de HCL pentru rezolvarea urgentă a situației. Ne vom lupta pana la capăt pentru dreptul copiilor cu Sindrom Down sa aibă acces la servicii integrate și de calitate.

Un ultim mesaj pentru primarul in funcție de la sectorul 1: linia roșie a fost depașită”, a scris Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult