CNAIR va monitoriza activitatea de proiectare a sectorului Târgu Mureş-Târgu Neamţ din A8: „Există o incapacitate constatată”

Redactor:
Alisa Ioana
CNAIR va monitoriza activitatea de proiectare a sectorului Târgu Mureş-Târgu Neamţ din A8: „Există o incapacitate constatată”
CNAIR va monitoriza activitatea de proiectare a sectorului Târgu Mureş-Târgu Neamţ din A8: „Există o incapacitate constatată” / Foto: Facebook

Activitatea de proiectare a sectorului Târgu Mureş-Târgu Neamţ al Autostrăzii A8 va fi monitorizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după ce la firma de proiectare „s-a constatat o incapacitate constantă”.

„În ceea ce priveşte proiectarea sectorului Târgu Mureş – Târgu Neamţ, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluţiei serviciilor de proiectare pe acest proiect”, a declarat Mariana Ioniţă, director general al CNAIR.

Conform unui comunicat al companiei, din acest grup de lucru interinstituţional fac parte autorităţile publice centrale care concură la realizarea investiţiei cu scopul de a simplifica şi fluidiza procesul de implementare a proiectului.

„Acest lucru îl realizăm tocmai pentru ca documentaţia să corespundă, încă de la faza de iniţiere, cu cerinţele avizatorilor importanţi în procesul de implementare”, a mai spus Mariana Ioniţă.

De asemenea, CNAIR anunţă că a fost atenţionat proiectantul Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, printr-o adresă transmisă la sediul central din Madrid, căruia i s-a solicitat o alocare de forţă de muncă suplimentară, necesară şi corespunzătoare dezvoltării proiectului. „Am solicitat personal şi utilaje pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut şi să se intre în grafic”, a adăugat Mariana Ioniţă.

Sectorul Tg Neamţ-Iaşi-Ungheni:

În ceea ce priveşte sectorul Tg Neamţ-Iaşi-Ungheni, CNAIR anunţă că acesta se află în procedură de achiziţie publică, având trei ofertanţi.

„Până în acest moment a fost finalizată partea de DUAE, dar şi evaluarea tehnică. În prezent, se aşteaptă avizul ANAP. După primirea avizului, va urma evaluarea financiară. Estimăm că finalizarea procesului de evaluare va avea loc în prima jumătate a lunii februarie. Astfel, în cazul în care nu vor exista contestaţii, la începutul lunii martie, se poate semna contractul. Evident, acest fapt este condiţionat de corectitudinea ofertantului desemnat câştigător, care are obligaţia, conform legislaţiei în vigoare, să aducă toate documentele solicitate”, a mai spus director general al CNAIR.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Andreea Esca, cu sânii la vedere! Cum a putut să apară pe post:
Dezvăluiri uluitoare: fiul lui Ilie Dumitrescu vindea cocaină amestecată cu Paracetamol și fura la cântar!
Florin Cîţu, ANUNŢ pentru elevi şi părinţi! Se ÎNCHID iar şcolile?!
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Blondele și sexul zgomotos
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
Tragedie în România. Fotbalistul a murit într-un cumplit accident rutier
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Bianca Drăgușanu pleacă din țară. Decizia de ultim moment, ce a stabilit vedeta
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide