Liberalizarea pieței de energie. Reprezentanții Hidroelectrica răspund principalelor nelămuriri și oferă câteva numere de call-center

Redactor:
Cezar Amariei
Liberalizarea pieței de energie. Reprezentanții Hidroelectrica răspund principalelor nelămuriri și oferă câteva numere de call-center

Schimbarea contractului în contextul liberalizării pieței nu va duce la întreruperea furnizării de electricitate, prețul oferit de Hidroelectrica este același pe tot cuprinsul țării iar cei care doresc să transmită indexul o pot face inclusiv prin intermediul unor servicii de telefonie de tip call-center, au anunțat miercuri reprezentanții Hidroelectrica.

Aceștia au postat, pe Facebook, o întreagă listă cu răspunsurile la principalele întrebări primite în ultima perioadă în legătură cu liberalizarea pieței de energie și faptul că un consumator este liber să opteze pentru orice furnizor dorește.

Conform reprezentanților Hidroelectrica, schimbarea furnizorului nu presupune întreruperea alimentării, ci doar a ofertei.

Prețul energiei active pe care Hidroelectrica îl oferă clienților săi este același pe întreg teritoriul României iar tarifele finale sunt disponibile spre consultare pe site-ul www.hidroelectrica.ro.

Transfer în 21 de zile

În cazul în care un client dorește schimbarea furnizorului, după depunerea documentației complete și notificarea actualului furnizor cu privire la decizia de migrare a contractului, termenul maxim de transfer este, conform legislației în vigoare, de 21 de zile.

În cazul celor care optează pentru Hidroelectrica, facturile pot fi primite prin e-mail sau poștă și pot fi achitate prin virament bancar sau Self Pay (fost Zebra Pay). În cadrul contractului, clientul poate specifica un consum estimativ, care să poată fi utilizat de furnizor până la citirea contoarului sau comunicarea indexului autocitit.

Indexul autocitit poate fi comunicat prin serviciul call center, la numerele de telefon 021 9834 sau 021 9861, sau la call centerul intern Hidroelectrica 0372 185 499, precum și pe mail la [email protected]

Cât privește serviciul de mentenanță a rețelelor, acesta va fi asigurat în continuare de actualul operator zonal de distribuție.

De la începutul anului, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu mai intervine în determinarea prețului iar utilizatorii trebuie să decidă singuri către cine se îndreaptă, în condițiile în care sunt prefigurate la unii furnizori majorări de tarif și de 26%. Noile contracte de furnizare pot fi încheiate până pe data de 31 martie 2021 urmând a fi aplicate retroactiv, de la începutul anului.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, considerând sursa primară de energie hidro. Totodată, este și cel mai mare furnizor de servicii de sistem din România (la nivel național, în anul 2019 a asigurat 71% din banda necesară de reglaj secundar, 83% din necesarul de rezervă terțiară rapidă, 100% din serviciul de asigurare a energiei reactive debitată sau absorbită din rețea în banda secundară de reglaj a tensiunii), asigurând stabilitatea Sistemului Energetic Național.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide