CNCAV: România, pe locul al 2-lea în Europa și pe 6 în lume la decesele Covid din ultimele 24 de ore

CNCAV: România, pe locul al 2-lea în Europa și pe 6 în lume la decesele Covid din ultimele 24 de ore
Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 29/09/2021, 10:19
Actualizat: 29/09/2021, 11:15

Potrivit CNCAV, România a raportat, marți, de 2,65 de ori mai multe decese asociate Covid decât media europeană și de 6,34 de ori mai multe decese decât media în lume. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%.

„Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, a anunțat CNCAV pe pagina de Facebook RoVaccinare.

Potrivit CNCAV, în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor.

„Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Totodată, au fost raportate marți „de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană” și „de 6,34 de ori mai multe decese decât media în lume”.

În ceea ce privește numărul infectărilor la un milion de persoane, reprezentanții CNCAV precizează că „în Romania au fost raportate astăzi de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană” și „de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume”.

În privința acoperirii vaccinale, raportată la întreaga populație, nu doar la populația eligibilă, în Europa aceasta este de 52% cu schema completă și încă 4,5% cu prima doză, iar în lume procentele ajung la 33, respectiv 12. În același timp, în România, acoperirea vaccinală este de 28% cu schemă completă și încă 1% cu prima doză.

„Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, au mai scris reprezentanții CNCAV pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase