CNCV: Pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID

CNCV: Pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID
Foto: Unsplash.com
Publicat: 05/03/2021, 15:20
Actualizat: 06/04/2021, 14:33

CNCAV a transmis, în cursul zilei de astăzi, că pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID.  Insoțitorii sau persoanelor care au aceeași adresă de domiciliu cu pacienții transplantați sau care sunt pe lista de așteptare pentru transplant beneficiază de aceeași prioritate. 

Pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID

Potrivit CNCAV, măsura a fost luată pentru că paciențili cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant prevăzuți în Etapă a ÎI-a de vaccinare să fie imunizați.

”Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doză 1 și doză 2. Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflați pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant”, informează CNCAV.

Centrele de transplant au obligația, de a oferi sprijinul pacienților care își exprimă acordul de a fi vaccinați, de a elabora listele cu persoanele care solicită vaccinarea și de a le înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).

Direcțiile de sănătate publică județene și/sau DSPMB vor aronda persoanele de pe aceste liste la centrele de vaccinare care funcționează pe rază județului, pe criterii funcționale și va comunica această arondare centrelor de transplant.

O programare în platforma informatică nu va fi necesară

O programare în platforma informatică nu va fi necesară pentru că persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate. Reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de dată la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

În centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezența documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare.

Astfel, centrele de vaccinare vor înregistra persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare în Registrul electronic național de vaccinări precum și persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare, corespunzător categoriei din care fac parte.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv DSPMB și centrele regionale de distribuție vor asigura dozele necesare pentru vaccinarea persoanelor respective, în funcție de solicitările centrelor de vaccinare.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL...
Doliu uriaș în România: Miliardarul a murit în chinuri. „Îngerul” copiilor nevoiași a lăsat un...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...