CNCV: Pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID

Redactor:
Florentina Dinu
CNCV: Pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID
Foto: Unsplash.com

CNCAV a transmis, în cursul zilei de astăzi, că pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID.  Insoțitorii sau persoanelor care au aceeași adresă de domiciliu cu pacienții transplantați sau care sunt pe lista de așteptare pentru transplant beneficiază de aceeași prioritate. 

Pacienții transplantați și cei aflați pe lista de așteptare pentru transplant au prioritate la vaccinarea anti-COVID

Potrivit CNCAV, măsura a fost luată pentru că paciențili cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant prevăzuți în Etapă a ÎI-a de vaccinare să fie imunizați.

”Pentru vaccinarea acestei categorii de bolnavi cronici împotriva COVID-19 se va utiliza produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doză 1 și doză 2. Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflați pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant”, informează CNCAV.

Centrele de transplant au obligația, de a oferi sprijinul pacienților care își exprimă acordul de a fi vaccinați, de a elabora listele cu persoanele care solicită vaccinarea și de a le înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB).

Direcțiile de sănătate publică județene și/sau DSPMB vor aronda persoanele de pe aceste liste la centrele de vaccinare care funcționează pe rază județului, pe criterii funcționale și va comunica această arondare centrelor de transplant.

O programare în platforma informatică nu va fi necesară

O programare în platforma informatică nu va fi necesară pentru că persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate. Reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de dată la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

În centrul de vaccinare, la efectuarea triajului medical, conform procedurilor, persoanele vor prezența documentul de identitate valid, care să ateste că domiciliază la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare.

Astfel, centrele de vaccinare vor înregistra persoanele din această categorie de bolnavi cronici care se prezintă pentru vaccinare în Registrul electronic național de vaccinări precum și persoanele care locuiesc la aceeași adresă cu pacientul transplantat sau care se află pe lista de așteptare, corespunzător categoriei din care fac parte.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv DSPMB și centrele regionale de distribuție vor asigura dozele necesare pentru vaccinarea persoanelor respective, în funcție de solicitările centrelor de vaccinare.

 

 

 

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide