Cod galben de ceață în 17 județe, vineri dimineață. Pe unele drumuri din țară se semnalează și polei

Cod galben de ceață în 17 județe, vineri dimineață. Pe unele drumuri din țară se semnalează și polei
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 10/12/2021, 08:11
Actualizat: 10/12/2021, 10:19

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări cod galben de ceaţă densă în 17 judeţe. De altfel, se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă sub 200 metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe șosele din 12 județe, dar pe unele drumuri se semnalează și polei. Ceața afectează traficul și pe autostrada A2 București – Constanța, între București și Călărași.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Covasna, Harghita, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Neamț, Suceava și Teleorman iar în funcție de condițiile locale, se poate forma poleiul.

Șoferii sunt sfătuiți să sporească atenția la volan, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să folosească luminile de ceață.

De asemenea, pe autostrada A2 București – Constanța, între kilometrii 10 (București) – 105 (Perișoru, jud. Călărași) se circulă în condițiile de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri.

„Reduceți viteza, măriți distanţa de siguranță între autovehicule și evitați oprirea pe benzile de circulaţie sau pe banda de urgenţă”, transmite Centrul Infotrafic.

Cod galben de ceață în 17 județe, vineri dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări cod galben de ceaţă densă în 17 judeţe. Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 09.00, în Galaţi, Iaşi și Vaslui se va semnala ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Tot până la aceeaşi oră, ceaţa va persista în judeţele Ialomiţa, Argeş – Bârla, Slobozia, Ungheni, Recea, Căldăraru, Miroși, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Ștefan cel Mare, Râca, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa – Potlogi, Corbii Mari, Crevedia, Lungulețu, Mătăsaru, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Uliești, Vișina, Brezoaele, Poiana, Șelaru, Costeștii din Vale, Răscăeți, Slobozia Moară.

Meteorologii prognozează ceaţă şi vizibilitate redusă, până la ora 09.00, în județul Bacău – zona joasă, Botoşani, Suceava, Neamţ – zona joasă și Vrancea – zona joasă. Se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, trecător asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului.

Până la ora 09.00 va fi ceaţă, vizibilitate redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri, asociată cu burniță ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea poleiului sau ghețușului, și în județul Covasna – Baraolt, Brăduț, Bățani, Belin, Vârghiș, Aita Mare și zona depresionară a județului Harghita.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult