Cod galben de vânt și ceață, în mai multe județe din sud și nord-vest. Care sunt zonele afectate

Cod galben de vânt și ceață, în mai multe județe din sud și nord-vest. Care sunt zonele afectate
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 15/01/2022, 08:12
Actualizat: 15/01/2022, 09:25

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineață, un cod galben de vânt și ceață, valabil până la ora 09.00. Meteorologii spun că vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor depăși 55-60 km/h, fiind vizate județele Dolj, Tulcea și Constanța și zonele joase din Gorj și Mehedinți.

În ceea ce privește ceața, aceasta afectează în special zonele joase din județele Arad și Bihor și determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Cum se desfășoară traficul auto și maritim

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că sâmbătă dimineața nu sunt raportate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice.

În zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul bate puternic, viscolind zăpada. Vzibilitatea este foarte redusă și se acționează cu utilaje de deszăpezire.

De asemenea, este ceață densă, cu vizibilitate sub 50 de metri în județul Bihor, pe DN 1, DN 19, DN 19B, DN 19E și DN 79.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrada A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești – Brașov, carosabilul este doar pe alocuri umed, vizibilitatea este bună și valorile de trafic sunt scăzute.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult